Quantcast
Κωστής Παυλίδης
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Μεγάλα Λόγια – Χαμένοι Καιροί!

Θεωρώ επιβεβλημένο να μιλήσω για την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές τώρα, σήμερα.
Οι μετεκλογικές αναφορές ενέχουν προσωποποιημένα αισθήματα και πάνω απ’ όλα δικαιολογίες. Δικαιολογίες ανύπαρκτες, αθεμελίωτες, χυδαίες. Οι επιλογές μας οφείλουν να είναι αποτέλεσμα σκέψης, γνώσης και πάνω απ’ όλα διαρκούς συμμετοχής σε όλα τα προβλήματα του τόπου, της περιφέρειας και της χώρας. Η εναπόθεση της ελπίδας στους πολιτικούς-δημοτικούς άρχοντες και στο σύστημα καταργεί αυτή την ίδια την σπουδαιότητα των εκλογών και της δημοκρατίας. Μία γενική σπουδαία διαπίστωση, είναι η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων. Την μία ημέρα ψηφίζουμε και την άλλη <<κόβουμε>> τα χέρια μας.
Έχω ξαναγράψει ότι τα μεγάλα λόγια είναι χαμένοι καιροί ! Είναι αλήθεια ότι πολλοί απ τους συμμετέχοντες στις εκλογές, θα έπρεπε να αισθάνονται βαριά την ευθύνη της αναξιοπρέπειας που χαρακτηρίζει την Κέρκυρα. Τι είναι αυτό όμως που τους ενθαρρύνει να απαιτούν την ψήφο του Κερκυραϊκού ή του Επτανησιακού λαού; Η λήθη των πεπραγμένων τους; Η απέχθεια και κατ’ επέκταση η αποχή απ’ την εκλογική διαδικασία; Η δυνατότητα εξαγοράς των ψήφων, υπηρετώντας μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Η στρεβλή εικόνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης; Η κομματική πειθαρχία; Το σίγουρο είναι ότι συμβαίνουν όλα αυτά, που απαξιώνουν τους θεσμούς, καταστρέφουν την ατομική, οικογενειακή και δημόσια ζωή, υπονομεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και οδηγούν τα πράγματα στην αγκαλιά ακραίων κοινωνικών φαινομένων, όπως τον φασισμό.
Η καταστροφική πορεία ενός τόπου είναι εύκολα αναγνώσιμη. Αλήθεια, ποιος επέλεξε την απερχόμενη δημοτική αρχή, να κακοποιήσει την Κέρκυρα με σκουπίδια, να καταστρέψει δομές και υποδομές, να προσβάλλει το πολιτιστικό προϊόν με αναίδεια και να γεμίσει τους δρόμους της ιστορίας με Βρετανικά διώροφα λεωφορεία;
Ποιος θα ξεχάσει ότι προετοίμασαν φάκελο ζητώντας να γίνει η Κέρκυρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης; Πως ο ενθουσιασμός και η ελπίδα μετατράπηκαν σε θυμό και θλίψη; Ποία δημοτική και περιφερειακή αρχή επέτρεψαν την λειτουργία τουριστικών μονοπωλίων κλειστής ξενοδοχειακής πολιτικής με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση σημαντικών περιοχών όπως αυτήν της Δασιάς; Αλήθεια ποιος ψήφισε δήμαρχο και περιφερειάρχη να εφαρμόσει πολιτικές που επιβουλεύονται την υπόσταση μας; Ποιος δέχτηκε τα «καθρεφτάκια» του συγκροτήματος ΙΚΟΣ, ξεφτιλίζοντας ένα λαό και διασύροντας την αξιοπρέπεια του; Ποιος επέλεξε αυτούς τους «άρχοντες», συμφωνώντας μαζί τους; Ποιος φρόντισε την κερκυραϊκή ύπαιθρο; Ξαναδιαβάστε τι σας έλεγαν στις περασμένες εκλογές. Θυμηθείτε τις υποσχέσεις τους. Περισσότερο όμως, βαθμολογήστε την πολιτεία τους. Αυτό είναι καθήκον όλων των Κερκυραίων. Να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν με αυτούς που σήμερα υπόσχονται τα ίδια, αλλά υπήρξαν όμως παράλληλοι λειτουργοί της ίδιας καταστρεπτικής πορείας.
Αξιολογήστε ψυχρά και προσεκτικά. Να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη της ψήφου που έρχεται. Εμείς είμαστε υπόλογοι για ότι συμβεί.
Να πάρουμε την Κέρκυρα στα χέρια μας !
Να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει ! Η αποχή και η απραξία δίνει βήμα και χώρο στους επικίνδυνους τυχοδιώκτες. Η ενεργή συμμετοχή εξυγιαίνει την δημόσια ζωή.
Μην ψηφίσετε από υποχρέωση.
Χρεώστε την ψήφο σας!
Κάνει καλό !
Επιλέγουμε ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ, επιλέγουμε ενθουσιώδεις σκέψεις με αγάπη για την Κέρκυρα και τον λαό του Ιονίου !

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ*

*Είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλός με την ”ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” και επικεφαλής τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΛΕΞΑΚΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!