Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο Σάββατο – Κέρκυρα: Η Περιφορά του Επιταφίου και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος (φωτο – video)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου 2022 η Περιφορά του Επιταφίου και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Η Λιτανεία αυτή είναι η αρχαιότερη και ανάγεται στον 16οαιώνα, με το θαύμα που επιτέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων το έτος 1553, σώζοντας την νήσο από την πείνα (σιτοδεία).

Ακολούθως εψάλη  από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο το “ Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην “, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, η καμπάνα του οποίου έδωσε το έναυσμα της ρίψης των μπότηδων (πήλινα κανάτια γεμάτα με νερό ) στις 11:00 ακριβώς το πρωί, σημαίνοντας την πρώτη Ανάσταση.

Προηγήθηκαν του επιταφίου οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης, κατά σειρά έτους ιδρύσεως, από τη νεότερη στην παλαιότερη, (Καποδίστριας, Μάντζαρο, Παλαιά).

Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας
Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος
Φιλαρμονικής Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά ή Κόκκινη)

Οι πολιτικές αρχές του τόπου ακολούθησαν του επιταφίου, ενώ ιδιωτικά στην Κέρκυρα βρίσκεται, όπου και ακολούθησε τον επιτάφιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!