Quantcast
φωτογραφία: Μαρί Μουρίκη
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Μερικές σκέψεις για τη μεγάλη της ανεπάρκειας σχολή…

Γράφει η Πηνελόπη Ταρασίδου*

Παρά τις έντονες οχλήσεις της κοινωνίας και των φορέων της Κέρκυρας προς το αρμόδιο Υπουργείο, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε η πορεία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας διαφαίνεται μάλλον προδιαγεγραμμένη.
Για να είμαστε ειλικρινείς, η εξαίρεση της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας από τις νέες εγγραφές σπουδαστών δεν προκάλεσε και μεγάλη εντύπωση ειδικά μετά την αρνητική εισήγηση της διεύθυνσης της σχολής.
Η κοινωνία γνωρίζει και επισημαίνει κατά καιρούς ότι οι ελλείψεις καθώς και η απροθυμία τού Υπουργείου να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της σχολής, θα οδηγούσαν μοιραία σε αυτήν την απόφαση. Κάτι σαν χρονικό προαναγγελθέντος
θανάτου.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την πρόσκληση ενδιαφέροντος νέων σπουδαστών –
κοντοστέκομαι στις πόλεις (Θεσσαλονίκη, Ρόδος) και αυτόματα αναρωτιέμαι. Τι δεν κάναμε εμείς ώστε να μπορούμε με αξιοπρέπεια και πυγμή να απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε;
Μήπως δε διαμαρτυρηθήκαμε; Δε γνωστοποίησαν φορείς & σπουδαστές της Σχολής τις τρομερές ελλείψεις; Δε ζητήθηκαν εξηγήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Μήπως δεν έλαβε η Κέρκυρα τις υποσχέσεις δια στόματος Υπουργού περί διευθέτησης των ζητημάτων;… Όλα έγιναν.
Άνθρακας ασφαλώς οι υποσχέσεις, αλλά δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Άλλωστε η
πολιτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση στον πυλώνα εκπαίδευση είναι γνωστή. Όσοι βάλουν το χέρι στην τσέπη τη δικαιούνται.
Ας βρεθεί ένας να ενημερώσει τους Υπουργούς ότι το νησί μας δεν το έχουμε του
πεταματού. Κρατάει επί δεκαετίες το λάβαρο της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας με θυσίες, κόπο και ιδρώτα. Το ζήτημα μας αφορά άμεσα και πολύ.

Ο μόνος δρόμος για τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος είναι η
ποιότητα. Προϋπόθεση γι’ αυτήν είναι η εκπαίδευση. Και εκπαίδευση χωρίς
σχολές, χωρίς επένδυση στο know how δεν γίνεται. Ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα κινδυνεύουν να γίνουν η ταφόπλακα ακόμα και σε ένα εξαιρετικά δυνατό brand name όπως παλεύει να παραμείνει το νησί μας.
Η Σχολή Ξεναγών πρέπει να λειτουργήσει. Με υποδομές, καθηγητές και υψηλού
επιπέδου κατάρτιση.

*Οικονομολόγος
Επικεφαλής Επιτροπής Οικονομίας & Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!