Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Μεσόγειος: μια θάλασσα αδελφοσύνης και ειρήνης” (Γράφει ο Πέτρος Γάλλιας)

Μεσόγειος των πολιτισμών. Μεσόγειος των λαών. Μεσόγειος των παθών. Μεσόγειος των χρωμάτων. Μεσόγειος των θαυμάτων. Μεσόγειος, μια αγκαλιά για τα ξεριζωμένα παιδιά των πολέμων. Μεσόγειος μια αγκαλιά για τα πονεμένα παιδιά των ανέμων. Μεσόγειος μια θάλασσα αδελφοσύνης. Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, τα 180 παιδιά του Γυμναστικού Ομίλου Κέρκυρας, με την παράστασή τους, ταξίδεψαν στις χώρες της Μεσογείου, με τις μουσικές, τα χρώματα και την ποίηση των χωρών της. Παρασύρωντας και όλους μας, στο κατάμεστο από κόσμο, Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. σε αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο ταξίδι.

Τα παιδιά χόρεψαν. Και μας έδωσαν χαρά. Τα παιδιά γυμνάστηκαν. Και μας εντυπωσίασαν με τις επιδώσεις τους. Τα παιδιά κατήγγειλαν τους πολέμους. Και μας θύμισαν τις ευθύνες όλων μας. Άνοιξαν τις αγκαλιές τους – διάπλατες φτερούγες – στα ξεριζωμένα παιδιά, τα θύματα των πολέμων. Και μας θύμισαν τη χαμένη μας Ανθρωπιά. Τα παιδιά τραγούδησαν για την Ειρήνη. Και μας γέμισαν συγκίνηση.

Σας ευχαριστούμε υπέροχα πλάσματα. Για το θέαμα. Για τις επιδώσεις. Για τις προκρίσεις. Για τη χαρά. Μα πάνω από όλα αυτά. Για την στιγμή που φωνάξατε. Για την στιγμή που απαιτήσατε: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗΣ. ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ”. Καλή σας συνέχεια.

Τα στοιχεία της παράστασης:

Τις χορογραφίες και τα προγράμματα των παιδιών επιμελήθηκαν οι προπονήτριες του Συλλόγου, Χρύσα Μηνά, Κωνσταντίνα Κατσαρού, Μαρία Σέρβου, Ελένη Φακιολά, Εύα Γραμμένου, Φωτεινή Κοκκινίδου και Άντζελα Βραχλιώτη. Το τραγούδι “Μεσόγειος” δίδαξε στα παιδιά, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγου. Την ιδέα, τις χορογραφίες συνόλου και την σκηνοθεσία της παράστασης είχε ο Πέτρος Γάλλιας. Τον συντονισμό, είχε η Ειρήνη Κακαρούγκα. Ψυχή όλων, η πρόεδρος του Γ.Ο.Κ. Αλεξάνδρα Αργαλιά και το Δ.Σ. του συλλόγου.

Πετρος Γάλλιας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!