Quantcast
ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές διοργανώσεις του CORFU 2022

Ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση του CORFU 2022, εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή. Αναλυτικά , το δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: 

Οι επιστημονικές διοργανώσεις του CORFU2022, τις οποίες διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΕΙΘΕ) από 28/8/2022 έως και 01/10/2022έληξαν με εξαιρετική επιτυχία

Το σύνολο των διοργανώσεων περιελάμβανε:

Α. Τη διοργάνωση οκτώ συνεδρίων και δύο Ημερίδων στα οποία συμμετείχαν προσωπικότητες παγκοσμίου βεληνεκούςΛεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα

http://physics.ntua.gr/corfu2022

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις επιστημονικές διοργανώσεις υπήρξαν πάνω από 800 εγγραφές, ενώ οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν νέοι επιστήμονες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον των διοργανώσεων του ΕΙΘΕ.

Β. Τη διοργάνωση ένδεκα εκλαϊκευτικών ομιλιών για το ευρύ κοινό, σε συνεργασία με το ΕργαστηριακόΚέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Κέρκυρας και την Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν Προχωρημένα μαθήματα (MasterClasses) Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές/τριεςΛυκείου.

Γ. Σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων με εκλαϊκευτικό περιεχόμενο, που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του CORFU2022 από Έλληνες Επιστήμονες διεθνούς φήμης.

Δ. Την διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων(Μουσικά Σύνολα, Χορωδίες) για τους συμμετέχοντες στα συνέδρια αλλά και το Κερκυραϊκό κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καλοσωρίσματων, οι οποίες ήταν εξαιρετικά επιτυχείς.

Οι διοργανώσεις του ΕΙΘΕ πραγματοποιήθηκαν: 

1. στο συνεδριακό Κέντρο Mon Repos
2. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
3. στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών σεσχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
4. στο Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας
5. στο Προαύλιο Χώρο του Μουσείου της Παλαιόπολης
6. στο Κήπο του Λαού

Ευχαριστούμε το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την παραχώρηση των χώρων, προσωπικού και παροχών για τις ανάγκες των διοργανώσεων.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυραςκαθώς και την Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας για την παραχώρηση χώρων πραγματοποίησης των πολιτιστικών και εκλαϊκευτικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη διάθεση οικονομικής στήριξης, που ελπίζουμε να επιτρέψει η γραφειοκρατία να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την COSMOTE για την Τεχνική Υποστήριξη της ασύρματης επικοινωνίας των συμμετεχόντων που προσφέρει διαχρονικά στις επιστημονικές συναντήσεις μας.

Πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της ανακαίνισης των κτιρίων στο Mon Repos θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις επιστημονικές δραστηριότητες του ΕΙΘΕ με έμφαση την επιτόπια ερευνητική προαγωγή παράλληλα με τα Συνέδρια και τα Μεταπτυχιακά Σχολεία που πραγματοποιούνται διαχρονικά με εξαιρετική επιτυχία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!