Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΣΥΝΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (φωτό-video)

Το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΣΥΝΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, επί της Ε.O.  Πέλεκα.

Πρόκειται για την τελετή εγκαινίων που είχε αναβληθεί επί δυο χρόνια λόγω της πανδημίας covid-19.

Σεμνή αλλά λαμπρή τελετή, παρουσία βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής, του φαρμακευτικού κόσμου, με τη διοίκηση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου στην πλειονότητά τους να είναι παρόντα, όπως και ο Διοικητής νομού της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού.

Φυσικά, παρών, εκτός των 17 εργαζομένων στη ΣΥΝΦΑ Κέρκυρας, ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Ανδρέας Γαλανόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε άπαντες και ξενάγησε τους προσκεκλημένους στις εγκαταστάσεις της φαρμακαποθήκης, 1.100 τ.μ.

Α. Γαλανόπουλος: Κάθε δημιουργούμενη υπεραξία παραμένει στο νησί

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ», όπου έδωσε με μεστό τρόπο, τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας της φαρμακαποθήκης της Κέρκυρας, τέτοιων προδιαγραφών.

Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για μια μονάδα κοινωνικής οικονομίας, καθώς είναι Συνεταιρισμός με 80 μετόχους – φαρμακοποιούς της Κέρκυρας, που σημαίνει ότι κάθε δημιουργούμενη υπεραξία, παραμένει εντός του νησιού. «Ως Συνεταιρισμός δε σκοπεύουμε απλά στην κερδοφορία», τόνισε.

Αναφερόμενος τη χωρητικότητα και τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων, ο κ. Γαλανόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Αυτή η μονάδα σε συνέχεια της παλιάς, είναι υπερδιπλάσια σε χωρητικότητα με ένα κατάλληλο ύψος για αποθήκευση. Αυτή τη στιγμή, η μονάδα έχει 8.000 κωδικούς φαρμάκων αναγκαιούντων για τις θεραπείες των ασθενών του νησιού, γηγενών και τουριστών και αυτή τη στιγμή έχει 500.000 κομμάτια φάρμακα εντός. Έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο με βάση τους χώρους της. Αυτή η προσπάθεια έγινε σε συνέχεια της 20ετούς παρουσίας μας στο νησί (2001) ως Συνεταιριστική Μονάδα, στη προσπάθεια, μέσα σε δύσκολους καιρούς, με αύξηση του κόστους ενέργειας, με το τίναγμα στον αέρα της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκόσμια, να εξασφαλίσουμε στον κερκυραϊκό λαό απόλυτη επάρκεια ακόμα και σε κρίσιμα προϊόντα που χρειάζονται ειδική διακίνηση και αποθήκευση. Αυτή η νέα μονάδα, μας έδωσε σε αυτά τα ευαίσθητα προϊόντα, επειδή τα ψυκτικά μας μηχανήματα παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση δορυφορικά, να εγγυηθούμε ότι και στην αποθήκευσή τους και στη διακίνησή τους με τα ψυχόμενα αυτοκίνητά μας προς τα φαρμακεία, να εγγυόμαστε την ποιότητα των προϊόντων που παραδίδονται στον Κερκυραίο ασθενή».

 

 

Οι εγκαταστάσεις

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 1.100 τ.μ., έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί βάσει των κανονισμών της Ε.Ε. και της εθνικής νομοθεσίας. Βρίσκονται σε κομβικό σημείο στην περιοχή, εκτός οικισμού, επί της Επαρχιακής Οδού Κέρκυρας – Πέλεκα. Διαθέτουν μεγάλο εξωτερικό περίβολο, με άνετους και διακριτούς χώρους παραλαβών και διανομής, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ροή εισόδου και εξόδου των προϊόντων. Το νέο κτίριο ξεχωρίζει για την εργονομία των χώρων του συνολικά. Υπάρχουν άνετα γραφεία με φυσικό φωτισμό και αερισμό, τραπεζαρία για τους εργαζόμενους, χώρος συνεδριάσεων και συναντήσεων με συνεργάτες, καθώς και ειδική αίθουσα για τις εκπαιδεύσεις φαρμακοποιών. Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. επιδιώκοντας να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος φρόντισε ώστε οι λειτουργίες των νέων εγκαταστάσεων να είναι προσανατολισμένες στην εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση ενεργειακών παραθύρων, φωτισμό led, θερμομονωτική σκεπή από πάνελ και μεταλλικό κάνναβο. Η θυγατρική του ομίλου, ΣΥΝ.ΦΑ Κέρκυρας Α.Ε. εξυπηρετεί τους φαρμακοποιούς του νησιού από το 2001 και επενδύει στη φροντίδα των φαρμακείων, στηρίζοντας την αποστολή τους, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ωφελώντας τους ασθενείς και την τοπική κοινωνία συνολικά.

Στ. Γκίκας (Βουλευτής ΝΔ)

Είχα την χαρά να παρευρεθώ και να χαιρετίσω στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης Φαρμακαποθήκης του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στην Κέρκυρα.  Μια υγιής επιχείρηση που απασχολεί 17 εργαζόμενους και που συνεχίζει να επενδύει στην Κέρκυρα.

Δ. Μπιάγκης (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

H συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών της Κέρκυρας συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία. Είναι μια πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στην αγορά, διασφαλίζει τους υγιείς όρους και προϋποθέσεις ανταγωνισμού και κρατάει την αγορά ενήμερη από τα προϊόντα που έχουμε ανάγκη. Είναι ένα εγχείρημα που στηρίζεται. Είναι από τις επενδύσεις που ανεβάζουν την ποιότητα στον τόπο.

 

Μ. Ανδριώτη (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας)

Πρόκειται για μια υγιέστατη εταιρεία, που άντεξε τα χρόνια του κορωνοϊού και άνθισε χωρίς δανεισμό. Η ημέρα αυτή είναι μια καινούρια μέρα για την εταιρεία, με διεύρυνση των εργασιών της και εξασφαλίζει την πλήρη επάρκεια των φαρμάκων για το νησί μας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!