Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Με μηνύσεις απαντάει στο “Kassiopi Project” ο “Ερημίτης Πλους” – Μαζικό κάλεσμα στην κινητοποίηση

Τις επόμενες νομικές κινήσεις, όσον αφορά στην επένδυση στον Ερημίτη ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο σύλλογος “Ερημίτης Πλους”. Δε σταματάει τον αγώνα, εξηγεί τους λόγους αναλυτικά ενώ απαντάει σε μηνύσεις μέχρι την τελική ακύρωση του “αναπτυξιακού έργου”, που όπως υποστηρίζει, “μόνο αναπτυξιακό δεν είναι καθώς φέρει, όπως αναφέρει, “μια σειρά από παρανομίες”.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούν όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς και τον κερκυραϊκό λαό που συμπαραστέκεται στον αγώνα τους κατά της επένδυσης στον Ερημίτη και καλούν τόσο στο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 στον νέο πεζόδρομο, όσο και στις 17:00 στην Ελαιουργία Σινιών.

Συνοπτικά, δήλωσαν:

1. Προχωρούν στην επένδυση έχοντας δύο παράνομες χωροθετήσεις (αρχικά υδροβιότοπο, μετά ΟΤ 42 ΖΙΓ [σε προβλεπόμενη κάλυψη / δόμηση 313,5 m², θέλουν να χωρέσουν δεξαμενή πόσιμου νερού 900 ατόμων, μονάδα αντίστροφης ώσμωσης, μονάδα βιολογικό καθαρισμό για 900 άτομα, δεξαμενή άρδευσης, σωληνώσεις και σύνδεσης που υπερβαίνουν κατά πολύ την δοθείσα επιφάνεια])

2.Θέλουν να πουλήσουν ΟΤ που δεν έχουν ύδρευση και αποχέτευση!

3.Έχουν μεθοδεύσει τον οριστικό αποκλεισμό της δασικής υπηρεσίας [ΚΥΑ (ΦΕΚ Δ ‘ 109, 18/3/2019)] (…απαλλάσσονται από την μελέτη οδοποιΐας του έργου! Και η όποια οδοποιΐα δεν θα ακολουθεί τις προδιαγραφές της δασικής νομοθεσίας).

4.Έχουν υπερβεί το συντελεστή δόμησης κατά 0,033 δηλαδή κατά 2899 m². Όπως και η σχέση μεταξύ συντελεστού δόμησης και καλύψεις δεν ανταποκρίνεται στον ΝΟΚ.

5. Εγκρίθηκε υψομετρική μελέτη που δεν προβλέπει την ομαλή απορροή των υδάτων της περιοχής, που περιλαμβάνει οριζοντιογραφία χωρίς σήμανση των τελικών σταθμών διαμορφώσεων εδάφους, εγκρίθηκε αυτή υψομετρική μελέτη χωρίς να υπολογιστεί ο όγκος των επιχώσεων και των μεταβολών του εδαφους, και τέλος εγκρίθηκε κάτι στο οποίο δεν απεικονίζονται όλες οι οδοί πρόσβασης και αποφεύγεται παντελώς η εφαρμογή μηκοτομων στους πεζόδρομους.

Η μελέτη είναι ανεφάρμοστη και παραπλανητική

6.Η αρχική ΜΠΕ εγκρίθηκε 22 / 04 / 16 (ΦΕΚ ΑΑΠ 74) αφού πρώτα η ΔΙΠΑ αποδέχτηκε έγγραφο της επενδύτριας εταιρείας (α.π. 49 / 18.12.2015) με την οποία τροποποιούνταν η χωροταξία (άλλαξε δηλαδή χωροταξία παράνομα, χωρίς νέα ΜΠΕ και χωρίς καμιά κοινοποίηση, απλά με ένα έγγραφο του ιδιώτη).

7.Μόλις συνειδητοποιούν ότι είναι αδύνατη η υλοποίηση του νέου σχεδίου, ο επενδυτής κανει αίτημα τροποποιήσης της έγκρισης της ΜΠΕ και η ΔΙΠΑ εκδίδει κοινη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Δ ‘ 109, 18 / 03 / 19) τροποποιήσης ζητώντας την οριστική παράκαμψη της δασικής υπηρεσίας απαλλάσσοντάς όπως προείπαμε τον επενδυτή από μελέτη οδοποιΐας, με σκοπό προφανώς την αρχική χάραξη των δρόμων για να επαναφέρουν τις εγκαταστάσεις δίπλα στον υδροβιότοπο.

 

Για όλα αυτά

1.Μήνυση κατά

«Επενδύσεις Ακίνητων Νέας Κέρκυρας Α. Ε.»                                          

Διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) (υπουργείο περιβάλλοντος) και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Για απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου και εξαπάτηση υπουργών.

2.ΣτΕ Για τα θέματα της υψομετρικής μελέτης και το κενό που αφήνει πίσω της η οριστική παράκαμψη της δασικής υπηρεσίας.

3.Θα φροντίσουμε όμως πρώτα πολλά να μάθουν οι επενδυτικοί και αγοραστικοί κύκλοι, όλη την αλήθεια για την πώληση των ΟΤ που όχι μόνο είναι αδύνατη λόγω ανεφάρμοστων μελετών ή μελετών μαϊμού, αλλά δεν θα παρέχουν ύδρευση και αποχέτευση.

4.Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

  1. Θα βοηθήσουμε το Δήμο του Βορρά με το διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων για την υψομετρική
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!