Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Μητσοτάκης: Ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες

AΘΗΝΑ. Νέα μέτρα για την ακρίβεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του, που μεταδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα τρίμηνο πρόγραμμα πρόσθετων ενισχύσεων, ύψους 1,1 δισ. ευρώ “που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο”. Διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές, αφορούν την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε ότι πλαισιώνονται “από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού”.

Εξήγησε, επίσης, ότι τα μέτρα θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Έκανε λόγο για ρυθμίσεις “στοχευμένες” που δίνουν ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων και “ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει”.

Όπως είπε, η εφαρμογή τους θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

 

Πηγή:enikos.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!