Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται, αλλά κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ατομική ευθύνη”

AΘΗΝΑ.«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι και όπως χρειάζεται και συχνά νωρίτερα από ότι χρειάζεται. Ομως κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ατομική ευθύνη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του για τον κορωνοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ότι ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Οι περισσότεροι θα νοσήσουν ήπια, όμως κάποιοι ηλικιωμένοι ίσως χρειαστούν νοσηλεία. Κάνουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε κλίνες, καμία δομή δεν περισσεύει. Προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές με διαδικασίες εξπρές οι οποίοι θα είναι στη θέση τους από Δευτέρα».

Χαρακτήρισε δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση το κλείσιμο των σχολείων και έστειλε μήνυμα στους μαθητές: «Συνεχίστε το διάβασμα, άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό και προσοχή στις γιαγιάδες και τους παππούδες».

Η οικονομία, υπογράμμισε, θα δεχτεί πλήγμα, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης.

Εχουμε ζητήσει αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας, για να εξαιρεθούν οι δαπάνες για κορωνοϊό. Θεωρώ δεδομένο ότι αυτό θα γίνει και ότι η ΕΕ θα κάνει ότι χρειάζεται, υπογράμμισε.

Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε. Ετσι θα αποκρούσουμε και την απειλή του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση θα κάνει ότι και όπως χρειάζεται και συχνά νωρίτερα από ότι χρειάζεται.

Ωστόσο, είπε ο πρωθυπουργός, κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ατομική ευθύνη. «Να κάνουμε καθημερινό αυτοματισμό την προσωπική υγιεινή. Πλένουμε χέρια, μένουμε σπίτι όταν έχουμε συμπτώματα ίωσης, δεν κάνουμε χειραψίες. Προστατεύουμε τους ηλικιωμένους, δεν τους επισκεπτόμαστε συχνά και θα πρέπει να περιορίσουν τις επαφές τους».

Πηγή:euro2day.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!