Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης: Στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός – Το πρόγραμμά του στο νησί του Ιονίου

Επιστροφή σε εκλογικούς ρυθμούς μετά τις γιορτές του Πάσχα

Μετά από οκτώ ημέρες πασχαλινής «ανάπαυλας» από τις περιοδείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναπιάνει το νήμα των επισκέψεων ανά την επικράτεια, που το είχε αφήσει τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, από την Κέρκυρα.

Σε μία εκλογική περιφέρεια όπου το 2019 η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ έναντι μόλις 0,7%, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές του νησιού.

Το 2022 εξάλλου η Κέρκυρα κατέγραψε σημαντική άνοδο σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις, ενώ χαρακτηριστικά η αεροπορική επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 20,8% σε σχέση με το 2019. Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) του Λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός τουριστικού λιμένα μεγάλων σκαφών (megayacht marina), ένα σημείο το οποίο επίσης θα επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφτεί χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές του νησιού.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας

 

Η ανάρτηση

Ήδη χθες το βράδυ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε σε ποια ακριβώς σημεία δίνει έμφαση: «Αυτά τα 4 χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Μειώσαμε τους φόρους, την ανεργία, την ταλαιπωρία των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Όχι. Γι’αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τα βήματα μπροστά. Σταθερά. Ακόμη πιο τολμηρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφού πρώτα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη – για τελευταία φορά πριν την προκήρυξη εκλογών – ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το νήμα των περιοδειών από τα Επτάνησα στην Πελοπόννησο, με επισκέψεις αρχικά στο Ναύπλιο το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια την ίδια ημέρα στην Καλαμάτα. Το Σάββατο το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα διαλύσει τη Bουλή με πρόταση της κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα και αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές για τις 21 Μαΐου.

Σημείο εκκίνησης

Καθώς λοιπόν η προεκλογική περίοδος αρχίζει επισήμως το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τα Χανιά ως σημείο εκκίνησης: Από την πόλη καταγωγής του ίδιου και της οικογένειάς του, αλλά και την πόλη που γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον οποίο θαυμάζει και μνημονεύει συχνά, θα ξεκινήσει και τυπικά η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί ανοιχτή ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ στην Πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι της πόλης, ενώ την Κυριακή του Θωμά η περιοδεία του στην Κρήτη συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο και έμφαση στην πρόοδο ενός εμβληματικού οδικού έργου, του ΒΟΑΚ.

 

 

φωτό αρχείου

 
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!