Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μια εναλλακτική πρόταση για τις απόκριες στους Κυνοπιάστες

Αποκριάτικα δρώμενα με τραγούδια, χορούς αλλά και σατυρικά δίστιχα, ΟΛΑ από την πλούσια κερκυραϊκή παράδοση, παρουσιάζονται την Κυριακή της Απόκρεω 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία των Κυνοπιαστών.
Ανάμεσά τους, από τη λαϊκή παράδοση του νησιού, θα αποδοθεί και ο χιλίων χρόνων τραγουδιστός χορός «Ο Γαζιανάκης», που αποτελεί απόσπασμα από την βυζαντινή παραλογή «Λιογέννητη» του 11ου αιώνα, τα κερκυραϊκά σκωπτικά «Τούτες οι μέρες το ’χουνε», «Μέσ’ τση παπαδιάς τ’ αμπέλι», «Το μάθατε τι γίνηκε…» κ.α.
Στην παρουσίαση των δρώμενων αυτών συμπράττουν:
Ο Ερασιτεχνικός Θίασος Νέων Κυνοπιαστών με δεκάδες συμμετοχές σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ευτυχίας Σουρβίνου – Ανυφαντή, συντονίστρια μουσικοκινητικής την Άννη Πουλημένου και την Άρτεμη Πουλημένου στα φωνητικά.
Ο Πολυφωνικός Χορός ΓΕΙΤΟΝίΑ, με συντονιστή το Γιώργο Ανυφαντή και με τους Θοδωρή Καρύδη και Σωτήρη Ραυτόπουλο στα βιολιά, τους Σπύρο και Νίκο Μερτύρη στις κιθάρες, τον Κωστή Γλυκιώτη στο ακκορντεόν και τον Βαλάντη Ζερβό στο ταμπούρλο.
΄Εκτακτη συμετοχή: Μουσικοφωνητικό σχήμα ΔΥΟ ΛΑΛΟΥΝ (Μίλτος Σελλάς και Ξένια Πάλλα).
Τα κερκυραϊκά αποκριάτικα δρώμενα έχουν τη στήριξη της Φιλαρμονικής και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου των Κυνοπιαστών, και τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών.
Την τεχνική στήριξη στον ήχο παρέχει, ως χορηγός της εκδήλωσης, ο Ανδρέας Τρύφωνας – ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος.
Την λαογραφική έρευνα για τα αποκριάτικα δρώμενα (τραγούδια, χορούς και δίστιχα) της Κέρκυρας, επιχειρεί ο Στέφανος Πουλημένος.
Σημειώνεται ότι όλα τα αποκριάτικα τραγούδια και οι χοροί, έχουν ευρύ συμμετοχικό χαρακτήρα και σ’ αυτά μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!