Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μια μαγευτική βραδιά τέχνης στο Καβαλούρι

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ

Ευρισκόμενος σε σύντομες διακοπές στην Κέρκυρα, παρακολούθησα το Σάββατο 8 Αυγούστου μια καταπληκτική βραδιά τέχνης στο Καβαλούρι.

Μια βραδιά που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες παραστάσεις του Ηρωδείου. Πρώτα από όλα η τοποθεσία. Στην αυλή της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής με καταπληκτική θέα προς το βουνό και την παραλία της Ρόδας-Αχαράβης-Αλμυρού. Κατά δεύτερο λόγο η άψογη οργάνωση της παράστασης, με την τοποθέτηση των πρωταγωνιστών στη σκηνή, τη μουσική υπόκρουση και τον επαγγελματικό φωτισμό. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβαλουρίου κ. Θανάσης Μαρτίνος, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, είχε φροντίσει να τηρήσει αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας των θεατών από πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού.

Η βραδιά ήταν διαρθρωμένη σε τρία μέρη. Θέατρο -Ποίηση, Λόγος, Μουσική.   Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφών παρουσίασε το ποιητικό έργο του ταλαντούχου ποιητή Κώστα Ρούσσινου «Ατέλευτη Άνοιξη» με απίστευτη επαγγελματικότητα. Η παράσταση συνοδεύτηκε από επιλεγμένα κομμάτια κλασσικής μουσικής που σε παρέσυραν να παρακολουθείς σαν μαγεμένος το παραμύθι του ποιήματος που εξελίσσονταν στη σκηνή. Πρωταγωνιστές η κ. Ασπασία Πρωτοψάλτη, ο ποιητής Κώστας Ρούσσινος και η κ. Ελένη Ξάνθου. Στην όλη παρουσίαση της παράστασης σημαντικό ρόλο είχε η επαγγελματική υποστήριξη του φωτισμού και του ήχου. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους πρωταγωνιστές. Το αξίζουν.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης αφορούσε τον λόγο. Η φιλόλογος κ. Μαρία Μουζακίτη επιχείρησε να προσεγγίσει φιλολογικά το έργο του κ Ρούσσινου, ενώ η αρχαιολόγος κ Ελένη Μπουνιά αμφισβήτησε την προσπάθεια του ποιητή να δώσει πολιτικά χροιά στην ποίησή του. Κατά την άποψή μου, η προσπάθεια του ποιητή να ιδεολογικοποιήση το ποίημα του περιόρισε την αξία του έργου του.

Το τρίτο μέρος της παράστασης αφορούσε τη μουσική. Ο κ Κώστας Κατωμέρης και η κ Αγγελική Φούγια παρουσίασαν ένα πρόγραμμα από  επιλεγμένα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και πολλά πολλά άλλα τραγούδια.

Ήταν μια καταπληκτική βραδιά. Μπράβο σε όλους όσους συνέπραξαν στην επιτυχία της βραδιάς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!