Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μνημείο σε Αννουτσιάτα για τους νεκρούς της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα το πρωί στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τα 450 χρόνια από την ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η ιστορική αυτή επέτειος που αναδεικνύει την συμμετοχή των Επτανήσιων στην ιστορικής σημασίας ναυμαχία του Lepanto (1571 μ.Χ.) και την λαμπρή νίκη των Χριστιανικών Δυτικών Δυνάμεων επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Ανουντσιάτα, που είναι θαμμένοι νεκροί της ναυμαχίας.
Την διοργάνωση θα αναλάβουν από κοινού ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η καθολική αρχιεπισκοπή. Για τον σκοπό αυτό θα στηθεί μνημείο στην Ανουντσιάτα προς τιμήν των Ευρωπαίων που πολέμησαν τους Οθωμανούς και χάθηκαν στην Ιστορική ναυμαχία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!