Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία του Ionian Film Office στην Κέρκυρα (φωτο-video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η εκδήλωση με θέμα “Βιωσιμότητα & Κινηματογράφος στην υπηρεσία της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφησαν από την Περιφερειάρχη Ι.Ν. και τους  Δημάρχους Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας, Υδραίου και Μαχειμάρη αντιστοίχως,  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΠΙΝ και των Δήμων, καθώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών και Εικόνας) αναφορικά με τη λειτουργία και τη δράση του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών της ΠΙΝ (Ionian Islands Film Office) στη βάση της ανάδειξης του πολιτισμού της Κέρκυρα. Να διευκρινιστεί πως ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας δεν συμμετείχε στην εκδήλωση λόγω του σοβαρού προβλήματος που προέκυψε στο δήμο του, με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στους Αργυράδες, ωστόσο ευχαρίστησε με επικοινωνία που είχε με την περιφερειάρχη, για την πρόσκληση και δήλωσε τη στήριξή του σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Τοποθέτηση Κράτσα

Η νέα διάσταση της ταυτότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η βιομηχανία των οπτικοακουστικών παραγωγων υπό το Film Office.  Το Film Office σε αυτά τα χρονια του κορωνοϊου, καταφερε να εδραιωθεί στη διεθνή παραγωγή. Είμαστε παρόντες διαδικτυακά και με φυσική παρουσία όπως σε Βενετία, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη κ.α. Έλκουμε οπτικοακουστικές παραγωγές. Μας εμπιστεύτηκαν ήδη με την πρώτη παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς 42 βαθμοί, στη συνέχεια ντικιμαντέρ, όπως η “Ζωή του Υψηλάντη”, συνεργασία για την παραγωγή του διεθνούς εμβέλειας φιλμ «Γαμος αλα Ελληνικα», συμβάλαμε στο maestro τα δικαιώματα του οποίου αγόρασε το Netflix και έχουμε ένα ελκυστικό και ενεργό site. Και ευχαριστώ πολύ την Άντζελα Κροκίδη που εργαζεται σε αυτην την κατεύθυνση.

Τοποθέτηση Υδραίου

«Ο κινηματογράφος και τα newmedia αποτελούν ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα στον οποίο η Κέρκυρα ως ένας τόπος  μοναδικής ομορφιάς μπορεί να  αποκομίσει σημαντικά οφέλη για την τοπική της οικονομία αλλά και για την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού, ανέφερε μεταξύ των άλλων η δήμαρχος Μ. Υδραίου.

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος διευκόλυνε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θαύμα του ελληνικού τουρισμού τη δεκαετία του ‘60 στηρίχθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές που έγιναν στην Ελλάδα.

Σήμερα με νέους όρους, νέα εργαλεία και τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Κέρκυρα θέλουμε να γίνει τόπος φιλοξενίας και σημείο αναφοράς για τέτοιες παραγωγές.»

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης  Ρόδη –Κράτσα Τσαγκαροπούλου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημιουργίας του Film Office στην Κέρκυρα καθώς στην παγκόσμια οικονομία ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη δυναμική. Τόνισε επίσης ότι τα Ιόνια Νησιά και η Κέρκυρα εν προκειμένω μπορούν να αποτελούν μοναδικό τόπο έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Τοποθέτηση Φλώρου

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος δήλωσε πανευτυχής γι αυτή τη συνεργασία που δίνει πολλά στους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω της συνεργασίας τους αλλά και αντίστροφα, το Πανεπιστήμιο παρέχει τεχνογνωσία. “Είμαστε μαζί σε όλο το εγχείρημα, το παρακολουθήσαμε από την αρχή. Χαιρόμαστε που έχει γίνει πράξη με έντονη προβολή. Είναι πολύ σημαντικό που βλέπουμε τις πρώτες παραγωγές να έχουν ολοκληρωθεί ή προβληθεί ή  εξελίσσονται. Σημαντικό και για το Ιονιο Πανεπιστήμιο αφού φοιτητές μας βρίσκουν την πρακτική τους σε παραγωγές, συνδυαστικά υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία. Η σχέση του Film Office με το Ι.Π. ήταν, είναι και θα είναι πολύ στενή και με την προοπτική που δίνεται στην αειφορία και βιωσιμότητα στο κομμάτι των παραγώγων, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!