Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Οι κληρώσεις στα Ανδρικά πρωταθλήματα Α’-Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Ανδρικών πρωταθλημάτων μπάσκετ Α & Β ΕΣΚΑΒΔΕ στα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Οι δύο κερκυραϊκές ομάδες, που μετέχουν στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ τοποθετήθηκαν στον Βόρειο όμιλο μαζί με ΑΓΣ Ιωαννίνων (Β),Σπάρτακο, Θρύλο Ιωαννίνων, Πρωτέα Ηγουμενίτσας, ΑΕ Καναλακίου, ΑΓΟ Φιλιππιάδας, ΑΕ Καναλακίου, Αίαντα Άρτας & Δόξα Πύρρου Άρτας.

Ο Ποσειδώνας Παξών, που παίρνει μέρος στην Β ΕΣΚΑΒΔΕ τοποθετήθηκε στον Βόρειο όμιλο μαζί με ΑΣ Μολοσσών, Σπάρτακο (Β), Πύρρο Αρταίων, Αίαντα Περιβλέπτου, ΚΑΕ Παραμυθιάς, ΑΟ Πάργας, ΓΣ Άρτας «Άνω Πόλη» & ΒΑΟ Άρτας. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α ΕΣΚΑΒΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου 2019, ο Κερκυραϊκός θα αντιμετωπίσει στα Γιάννενα τον Θρύλο, ενώ ο Ιόνιος θα υποδεχτεί στο ΕΑΚΚ τον ΑΓΟ Φιλιππιάδας.

Το πρώτο τζάμπολ της Β ΕΣΚΑΒΔΕ θα γίνει τις ίδιες ημερομηνίες με τον Ποσειδώνα Παξών να παίζει στο ΕΑΚΚ με αντίπαλο τον ΑΣ Μολοσσών Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι η κλήρωση της Γ ΕΣΚΑΒΔΕ, στην οποία μετέχουν επίσης κερκυραϊκές ομάδες, θα πραγματοποιηθεί αργότερα, αφού το πρωτάθλημα της μικρής Περιφερειακής κατηγορίας ξεκινάει τον Ιανουάριο 2020.

Οι κληρώσεις των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ

Παράλληλα με τις κληρώσεις των Ανδρικών πρωταθλημάτων, η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε και τις κληρώσεις των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων μπάσκετ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η Κέρκυρα θα έχει συμμετοχή με ομάδες της στα πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων & Μίνι αγοριών.

Πρωτάθλημα Εφήβων

Συμμετέχουν οι εφηβικές ομάδες του Φαίακα και του Ιόνιου. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους στις 12 Οκτωβρίου 2019 με το νικητή να προκρίνεται στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΑΟ Βόνιτσας-Πύρρου Αρταίων.

Πρωτάθλημα Παίδων

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους. Ο αμιγώς κερκυραϊκός όμιλος είναι ο Δ΄στον οποίο συμμετέχουν οι δύο ομάδες Νέων του Ναυσίθοου (Α & Β), δύο ομάδες του Φαίακα (Α&Β), ο Κερκυραϊκός ΓΣ & ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας. Η πρώτη αγωνιστική έχει οριστεί για το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019 και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ναυσίθοος (Β)- Ναυσίθοος. Κερκυραϊκός ΓΣ-Φαίακας (Β) & Πήγασος Ν. Κέρκυρας-Φαίακας. Ο πρωταθλητής μαζί με τους πρώτους των άλλων τριών ομίλων θα πάρουν μέρος στο Final4, για να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα Παίδων της Περιφέρειας ΒΔ Ελλάδος.

Πρωτάθλημα Κορασίδων

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τρεις ομίλους. Οι κερκυραϊκές ομάδες: Κερκυραϊκός ΓΣ & ΑΟ Σχερία συμμετέχουν στον Γ΄όμιλο μαζί με ΣΚ Ιωάννινα, ΠΑΣ Γιάννινα & ΚΑΕ Παραμυθιάς. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κορασίδων ΕΣΚΑΒΔΕ έχει οριστεί για το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου 2019 με κερκυραϊκό εμφύλιο ανάμεσα στον ΚΓΣ & την Σχερία. Στον άλλο αγώνα της 1ης αγωνιστικής η ΚΑΕ Παραμυθιάς θα υποδεχτεί τον ΣΚ Ιωάννινα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πρώτοι των τριών ομίλων και η καλύτερη δεύτερη ομάδα προκρίνονται στο final4 για να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα ΕΣΚΑΒΔΕ της κατηγορίας κορασίδων.

Τουρνουά ΜΙΝΙ 2007
Το τουρνουά ΕΣΚΑΒΔΕ των μικρών αγοριών, γεννημένων το 2007, θα διεξαχθεί με το σύστημα των ομίλων, με τις έξι κερκυραϊκές ομάδες, που δήλωσαν συμμετοχή να συγκροτούν τον ΣΤ΄όμιλο. Σε αυτόν θα πάρουν μέρος δύο ομάδες του Ναυσίθοου (Α & Β), ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας, ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, ο ΑΟ Κέρκυρας & ο Φαίακας. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ορίστηκε για το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2019, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους αγώνες: Πήγασος Ν.Κέρκυρας- Φαίακας. Ναυσίθοος-Κερκυραϊκός. Ναυσίθοος (Β)-ΑΟ Κέρκυρας. Να σημειωθεί ότι η ΕΣΚΑΒΔΕ δεν έχει ανακοινώσει το πόσες ομάδες από τους έξι ομίλους θα πάρουν το εισιτήριο πρόκρισης για την Β΄φάση του πρωταθλήματος.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!