Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Τα καλύτερα έρχονται για το Νίκο Μπαρλογιάννη

Υπό το βλέμμα του Δημήτρη Διαμαντίδη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (30/12) στο Τσοτύλι Κοζάνης το  Τουρνουά Χριστουγέννων αγοριών «Πέτρος Καπαγέρωφ» που διοργανώθηκε  από την Ελληνική Καλαθοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΟΚ) , σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΔΥΜ Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων  Δυτικής Μακεδονίας)  και τον Δήμο Βοΐου. 

Η αυλαία του τουρνουά, που αφορούσε ταλαντούχους  καλαθοσφαιριστές γεννημένους το 2009, είχε ανοίξει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022.  Σε αυτό είχαν επιλεγεί  23 νεαροί μασκετμπολίστες από όλες τις Ενώσεις της χώρας. Από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Βορειοδυτικής Ελλάδας (ΕΣΚΑΒΔΕ) έχουν κληθεί τρεις αθλητές, μεταξύ των οποίων ο αθλητής του Κερκυραϊκού Νίκος Μπαρλογιάννης (οι άλλοι δύο ήταν Δημήτρης Καβάδας του Λ.Κ. Λευκάδας και Βασίλειος Πολύζος του ΠΑΣ Ιωνικού 80 Αγρινίου).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε προπονήσεις, εργομετρικές μετρήσεις, αγώνες (Οι αθλητές χωρίστηκαν σε έξι ομάδες), διδασκαλία βασικών δεξιοτήτων του αθλήματος κ.α. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην επιτυχία της  διοργάνωσης και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους περιφερειακούς προπονητές, Γρηγόρη Γιασσάρη, Δημήτρη Σταυρόπουλο (ΕΣΚΑΘ), Αλέξανδρο Ανθη, Δημήτρη Δανιήλ (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ), Στέλιο Χατζηιωάννου (ΕΣΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ) και Μιχάλη Τσάικο (ΕΚΑΣΘ), που τους δίδαξαν βασικές δεξιότητες του αθλήματος, όπως και από τον υπεύθυνο εργοφυσιολόγο της ΕΟΚ Νίκο Παπαβασιλείου

Στα παιδιά μίλησαν και συζήτησαν μαζί τους οι τεχνικοί διευθυντές του προγράμματος ανάπτυξης, Νίκος Σταυρόπουλος και Κώστας Τσαρτσαρής και ο σύμβουλος αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης για τις αξίες της συμμετοχής στην καλαθοσφαίριση. Η ΕΟΚ τόνισε ότι αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ΕΚΑΣΔΥΜ και τον Δήμο Βοΐου για την καθοριστική συμβολή τους στην διοργάνωση του Τουρνουά.

Εν αναμονή ευοίωνων εξελίξεων για Νίκο Μπαρλογιάννη

Ο Νίκος Μπαρλογιάννης γεννήθηκε το 2009 στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία πέντε ετών. Είναι αθλητής του Κερκυραϊκού ΓΣ. Έχει ύψος 1.88μ και αγωνίζεται στις θέσεις 1 & 2. Είναι μαθητής της Β΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας. Το ταλέντο του νεαρού κερκυραίου καλαθοσφαιριστή σε συνδυασμό με τον καλό του χαρακτήρα, αλλά και τις επιδόσεις του στο σχολείο δεν έχουν μείνει απαρατήρητα από τους ανθρώπους του αθλήματος. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός, που επιλέχθηκε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς να συμμετάσχει στο Αναπτυξιακό τουρνουά “Πέτρος Καπαγέρωφ”, το οποίο λειτουργεί ως καμπ προεθνικής ομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΣ”, ο νεαρός αθλητής του Κερκυραϊκού είναι προ των θυρών υποτροφίας σε πρόγραμμα γνωστού ελληνικού σωματείου, όπου εκτός από τις αθλητικές γνώσεις, παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε ιδιωτικό σχολείο, διατροφή & στέγαση.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!