Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μπιάγκης για παγκόσμια ημέρα Τουρισμού: Ας κοιτάξουμε τις στατιστικές και τις αφίξεις

Το μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

Ας κοιτάξουμε πέρα από τους αριθμούς, τις στατιστικές και τις αφίξεις

 Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού» με θέμα: «Τουρισμός για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», έρχεται να εορταστεί από την παγκόσμια κοινότητα σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο τουρισμός δοκιμάστηκε σθεναρά από την πανδημία βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά κατάφερε την χρονιά ετούτη να ανακάμψει και να χαρίσει στους επιχειρηματίες του κλάδου σημάδια αισιοδοξίας.

Ο τουρισμός, αναμφίβολα, αποτελεί ένα ουσιαστικό μέσο ολοκλήρωσης και οικονομικής ενδυνάμωσης, ένα δομικό αναπτυξιακό εργαλείο που μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να προσδώσει πρόσθετη αξία στο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον, όταν οι παρεμβάσεις του γίνονται πρώτιστα με σεβασμό στους αυτόχθονες πληθυσμούς, τις αγροτικές κοινότητες, τον φυσικό μας πλούτο.

Τις τελευταίες δεκαετίες προσδώσαμε στον τουρισμό άναρχα χαρακτηριστικά αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητά του, λειτουργώντας κυρίαρχα με το ένστικτο της οικονομικής επιβίωσης, εκμεταλλευόμενοι τις επενδυτικές ευκαιρίες του, αλόγιστα, χωρίς συναίσθηση της όποιας επιλογή μας.

Ολόκληρες περιοχές της χώρας, εναπόθεσαν σ’ αυτόν την οικονομική τους ευμάρεια, χωρίς να αντιλαμβάνονται, πως ο σταδιακός μαρασμός του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής μας παραγωγής θα αλλοίωνε αφενός ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά της ίδιας της κοινωνίας μας, αφετέρου μια τέτοια μονόπλευρη θεώρηση των πραγμάτων, θα εγκυμονούσε αρκετούς κινδύνους λόγω της οικονομικής ιδιότυπης εξάρτησής μας απ’ αυτόν.

Είναι ώρα, ειδικά τώρα, που ο τουρισμός αναπροσαρμόζεται να αναπτύξουμε και να χαράξουμε νέες πολιτικές και στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξή του πάνω σε νέες στέρεες βάσεις.

Να βρούμε νέες διεξόδους πέρα και πάνω από το ξεπερασμένο στερεότυπο του μαζικού τουρισμού, του ήλιου και της θάλασσας, που ανάλωσε τις πρακτικές μας επί δεκαετίες.

Να σεβαστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και τον φυσικό παραγωγικό μας πλούτο, ως ένα ζωντανό μνημείο που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε παραγωγικά, καθώς η αξία του είναι ανυπολόγιστη και ακόμα δεν την έχουμε συνειδητοποιήσει.

Να επενδύσουμε πάνω στους εργαζόμενους που αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τουρισμού σεβόμενοι πρώτιστα τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους, με μισθούς αντάξιους των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Να κοιτάξουμε πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές, πέρα από τις αφίξεις. Πίσω από κάθε αριθμό βρίσκεται ένας άνθρωπος που αναζητά αυθεντικές εμπειρίες, ποιοτικό τουριστικό προϊόν, ουσιαστική αίσθηση φιλοξενίας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!