Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: “Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση συνεδριάζει και πάλι το Δημ. Συμβούλιο”

Για “προσπάθεια να μη δώσει την δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέματα στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων”, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι για δεύτερη φορά πραγματοποιείται συνεδρίαση δίχως την προηγούμενη ενημέρωσή τους:

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση – συνεννόηση και ως εκ τούτου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική που υποβαθμίζει τη λειτουργία του οργάνου (άλλωστε δεν γινόταν έτσι παλιότερα) και να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στις παρατάξεις ώστε να προετοιμαστούν για να καταθέσουν τα θέματα που επιθυμούν. Θεωρούμε ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να περιορίζεται σε υπηρεσιακά και διαδικαστικά θέματα αλλά θα πρέπει να κουβεντιάζονται πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα του κερκυραϊκού λαού.

Επίσης, καταθέτουμε την αντίρρησή μας σχετικά με την αποκλεισμό από τη συνεδρίαση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση με αυτή της την απόφαση, μετά τους εργαζόμενους, διαιρεί και εκβιάζει και τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Έχουμε τοποθετηθεί εξ΄ αρχής υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού αλλά και κατά της υποχρεωτικότητας αυτού. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, ο εξαναγκασμός, τα «δωράκια» στους νέους, οι αναστολές εργασίας που υλοποιεί και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πλαστός διαχωρισμός του λαού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενισχύουν τον ανορθολογισμό και τη δυσπιστία.

Τελικά τα μέτρα της κυβέρνησης αντί να ενισχύουν, αντίθετα υποσκάπτουν τη προσπάθειά να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!