Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μπιάγκης για πρόγραμμα στήριξης ΜμΕ επιχειρήσεων: Ερασιτεχνική διαχείριση από την Περιφέρεια

Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του τρέχοντος προγράμματος και όχι να “τρέξει” δεύτερο πρόγραμμα, ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δ. Μπιάγκης ο οποίος κάνει λόγο για ερασιτεχνική διαχείριση του προγράμματος στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από πλευράς της Περιφέρειας. Να υπενθυμίσουμε πως υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο αντιπεριφερειάρχης Α. Αλεξάκης που προέρχεται από το ίδιο κόμμα με αυτό του βουλευτή. Ο κ. Μπιάγκης δηλώνει τα εξής: Τα Ιόνια Νησιά για ακόμα μια φορά αποτελούν τον ουραγό των Περιφερειών της χώρας. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας τα λιγότερα χρήματα απ’ όλες τις νησιωτικές περιφέρειες (14 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρειά μας, έναντι 40 και 35 εκατομμυρίων αντίστοιχα που διαχειρίστηκαν οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου).  Η ερασιτεχνική διαχείριση της Περιφερειακής Αρχής άφησε χωρίς ενίσχυση 9 στις 10 επιχειρήσεις του τουρισμού, όταν αποδεδειγμένα (σύμφωνα με τους δείκτες του προγράμματος) οι μειώσεις στους τζίρους αυτών των επιχειρήσεων ξεπέρασαν το 90% (συγκέντρωσαν μόρια που άγγιζαν τα 75 και δεν ενισχύθηκαν).  Η αποτυχία του προγράμματος που κάλυψε μόνο το 15% των αναγκών των επιχειρήσεών μας, χρεώνεται προσωπικά στην κα Κράτσα και τους συνεργάτες της, που στέρησαν από τον επιχειρηματικό κόσμο των Επτανήσων, όσα μπόρεσαν οι υπόλοιπες Περιφερειακές Αρχές να υλοποιήσουν, αγγίζοντας ποσοστά ενίσχυσης της τάξεως του 40 – 50% επί του συνόλου των επιχειρήσεών τους, όπως οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, διαχειριζόμενες υπερδιπλάσια χρήματα από εμάς.

 Η εξαγγελία της Περιφερειακής Αρχής για νέο κονδύλι και νέο πρόγραμμα 16 εκατομμυρίων ευρώ δεν επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα. Το νέο πρόγραμμα δεν εξασφαλίζει την άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να προκηρυχθεί εκ νέου, να κατατεθούν νέοι φάκελοι και να γίνει νέα αξιολόγηση.  Μοναδική λύση πλέον η αύξηση του προϋπολογισμού του υφιστάμενου προγράμματος με ορθή ανακατανομή των νέων πόρων (16 εκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με τη δομή του ΑΕΠ της Περιφέρειάς μας (στις κατηγορίες του Τουρισμού – Επισιτισμού και του Εμπορίου – Υπηρεσιών) και όχι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά άλλων Περιφερειών, με την υπάρχουσα αξιολόγηση των ήδη κατατεθειμένων φακέλων για έγκαιρη ενίσχυση των επιχειρήσεων χωρίς περαιτέρω κόστος για τους επιχειρηματίες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!