Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: “Σωματεία φαντάσματα έκαναν αντισυγκέντρωση 26 ατόμων”

Σε ανακοίνωσή το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό Κέρκυρας, αναφέρει τα εξής:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων  Επισιτισμού Τουρισμού έχει να προκηρύξει κλαδική απεργία από το 2011.

Ακόμη και αυτή η απεργία που προκηρύχθηκε τότε  για την κλαδική σύμβαση εκφυλίστηκε πριν πραγματοποιηθεί  γιατί παραμονές της απεργίας,  μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις  που ελέγχει το γαλαζοπράσινο προεδρείο  της διοίκησης , συμφώνησαν  τοπικές συμβάσεις  με τις τοπικές Ενώσεις  Ξενοδόχων αποδεχόμενες   την μείωση του 15% στους μισθούς .

Το 2020 με πίεση των 42 ταξικών συνδικάτων η Ομοσπονδία δέχτηκε να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου ‘’κηρύσσοντας’’ παράλληλα και το τέλος των κινητοποιήσεων της για το 2020.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και τη νέα χρονιά τα ταξικά σωματεία και τα μέλη της ΔΑΣ στην διοίκηση της ΠΟΕΕΤ συνεχίζουμε να  πιέζουμε   για την προκήρυξη  κινητοποιήσεων   από την Ομοσπονδία.

Φυσικά δεν περιμένουμε για να αγωνιστούμε την προκήρυξη συλλαλητηρίων από την Ομοσπονδία , όμως συνεπείς στην γραμμή της ενότητας των εργαζομένων στους αγώνες,  θα επιδιώκουμε πάντα την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων, ακόμη και διαφορετικών απόψεων, αντιλήψεων και πρακτικών.

Τα συλλαλητήρια τις 20 Απρίλη ήταν πράγματι ένα βήμα ανόδου της δύναμης του κλάδου αφού στις σταθερές δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προστέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι σε μεγάλες τουριστικές περιοχές όπως Κρήτη, Ρόδος και αλλού  που πλειοψηφούν στα εκεί σωματεία, οι δυνάμεις της γαλαζοπράσινης πλειοψηφίας της ΠΟΕΕΤ και κρατούν τους εργαζόμενους σε ύπνωση .

Οι εργαζόμενοι του κλάδου σ αυτές τις περιοχές θέλουν να παλέψουν , να αγωνιστούν και δεν διαφέρουν σε τίποτα απ τους εργαζόμενους των περιοχών που πλειοψηφούν  οι  ταξικές δυνάμεις  , πλην όμως οι διοικήσεις των σωματείων τους σπανίως ως και καθόλου , οργανώνουν κινητοποιήσεις ακολουθώντας την κεντρική κατεύθυνση της ΠΟΕΕΤ και της ΓΣΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε που γίνεται συλλαλητήριο  στις περιοχές αυτές έχει  μεγάλη συμμετοχή χωρίς όμως την ανάλογη συνέχεια.

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης τις 20 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα ενιαία δυναμικά συλλαλητήρια , άλλωστε σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων το εργατικό κίνημα της χώρας πραγματοποιούσε και πραγματοποιεί  πάντα ενιαίες συγκεντρώσεις , ενώ η διαφοροποίηση των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζεται στις κινητοποιήσεις των εργατικών κέντρων και της ΓΣΕΕ.

Μοναδική παραφωνία σε όλη την Ελλάδα ήταν τα σωματεία φαντάσματα  του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της Κέρκυρας  που υποτίθεται ότι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Με επικεφαλής συνταξιούχους , τα μέλη της διορισμένης και ληγμένης πρώην διοίκησης του εργατικού κέντρου και τον αποθηκάριο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που εμφανίζεται ψευδώς ως πρόεδρος επισιτιστικού σωματείου πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση 26!!! ατόμων στη νομαρχία, την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό πραγματοποιούσαν μεγάλη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο.

 

Σημείωση 1:

Η δήθεν διοίκηση του  Εργατικού  Κέντρου μαζί με 8 σωματεία συγκέντρωσαν 26!!! Άτομα εκ των οποίων οι 12 ήταν οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, αυτοί  που το προεδρείο του σωματείου τους , τους εμπαίζει και τους οδήγησε σε απώλεια του επιδόματος ανεργίας.

Σημείωση 2:

 Η δήθεν διοίκηση του  Εργατικού  Κέντρου και 8 σωματεία του έφυγαν από το εργατικό κέντρο και πήγαν στη νομαρχία να κάνουν διασπαστική συγκέντρωση ενώ ένα εξ ΄αυτών είχε καλέσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στο εργατικό κέντρο. Είναι κατανοητό ότι έφυγαν από το  εργατικό κέντρο για να μην έχουν καμία επαφή με τους εργαζόμενους και αυτό έκαναν ξανά όταν η πορεία των εργαζομένων έφτασε στη νομαρχία. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τόσα χρόνια τους εργαζόμενους ότι συμμετέχουν σε ‘’κομματικές’’ συγκεντρώσεις στο Σαρόκο

Σημείωση 3:

Ένα από τα 8 σωματεία των 26 ατόμων που φέρονται (τρομάρα τους) να καταθέτουν ψήφισμα στην περιφέρεια είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο χωρίς όμως τα μέλη του να εμφανιστούν ούτε στη συγκέντρωση ούτε στη διασπαστική αντισυγκέντρωση .

Σημείωση 4:

Προκειμένου να εξυπηρετήσουν την σκοπιμότητα τους και να υπονομεύσουν τους αγώνες των εργαζομένων τα  μέλη της ληγμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και η παρέα τους αγνοώντας τα προσχήματα που οι ίδιοι προβάλλουν περί  κορονοϊού,  πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση , όταν  την ίδια ώρα   αρνούνται την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και εκλογών του Εργατικού Κέντρου. Τώρα που έκαναν συγκέντρωση θα έρθουν στη γενική  συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, ή θα ξαναθυμηθούν τον κορονοϊό; Την ημέρα της παράτασης των εορτών του Πάσχα θα συγκεντρωθούν να γιορτάσουν με τον Μητσοτάκη ,τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ την ‘’Πρωτομαγιά’’ ή θα θυμηθούν τον κορονοιό;

Σημείωση 5:

Αυτή η τραγική παρέα που αποστολή της είναι να ικανοποιεί τα θελήματα  των   επιχειρηματιών  και των κυβερνήσεων  βάζοντας εμπόδια στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα δεν ντρέπεται  για τίποτα .

 

 

Μετά και το νέο διασυρμό τους από την εργατική τάξη, αντί να εξαφανιστούν ,  συνεχίζουν να το παίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων ,όμως το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος .

Σημείωση 6:

Συνεχίζουμε με συσκέψεις των αντιπροσώπων και των διοικητικών συμβουλίων την Δευτέρα 26 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο (ταράτσα) για την οργάνωση των εκδηλώσεων και της απεργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη στο Εργατικό Κέντρο .

 

 

                                                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!