Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μπιάγκης: Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια αποτελούν στυλοβάτες ενός σημαντικού αναπτυξιακού εγχειρήματος

Με τοποθέτησή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης κατέδειξε τον σημαντικό ρόλο των Περιφερειακών Πανεπιστημίων της χώρας στο αναπτυξιακό εγχείρημα των νησιωτικών ειδικά περιοχών.

«Την ώρα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποτελούν αποδεδειγμένα τους ουραγούς στην προσπάθεια της χώρας στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, η πολιτεία έρχεται με τη νέα της μεταρρύθμιση στο χώρο των Πανεπιστημίων να αποδυναμώσει περαιτέρω τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής και συνέχισε: «Με τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν “κλείνει” η διαπιστωμένη ψαλίδα αλλά αποδυναμώνονται οι νησιωτικές περιοχές, καθώς περισσότερο από ποτέ χρειάζονται ισχυρά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που θα μπορούσαν να συνδέσουν καταλυτικά, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στις περιοχές αυτές και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση σε νέες πρωτοβουλίες».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!