Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μπρος ολοταχώς για επισκευή της Ιονίου Βουλής!

Με αξιοσημείωτο την… επανεκκίνηση της  επισκευής του ιστορικού κτιρίου της Ιονίου Βουλής  (σ.σ. έργο για το οποίο η Ελληνική Βουλή ενέκρινε χρηματοδότηση απο το 2010)  πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά από την πρόσφατη εκλογή τους, συνάντηση των  τριών δημάρχων της Κέρκυρας και του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας με τον Κερκυραίο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου.

Η συνάντηση έγινε  την, Τετάρτη, στην Αθήνα, διήρκησε λίγα λεπτά, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να ζητάει τις προτεραιότητες έργων που εκτιμούν οι αιρετοί ότι πρέπει να υλοποιηθούν για το νησί και στις οποίες ο ίδιος, στο μέτρο που του αναλογεί, να «βάλει πλάτη».

Κεντρικό στοιχείο της σύσκεψης ήταν η επισκευή της Ιονίου Βουλής, για την οποία υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά και σχετική απόφαση της Ελληνικής Βουλής. Κατά συνέπεια αναμένεται η έναρξη των εργασιών. Πέραν τούτου, οι αιρετοί ανέφεραν συνολικά ζητήματα που αφορούν στην Κέρκυρα, από την οδοποιία και την ύδρευση, έως  ζητήματα Υγείας, ΕΚΑΒ, Φυλακές κλπ.

Εκείνο που ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, ήταν η σύνταξη ενός κοινού υπομνήματος με τις προτεραιότητες έργων στα οποία θα συμφωνήσουν και θα ομονοήσουν σε αυτά, με σκοπό να συναντηθούν εκ νέου σε περίπου 10 ημέρες, για να μπορέσει και ο ίδιος να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες τοποθετήθηκε περίπου για τρία λεπτά.

Η «Κ.Σ.» επικοινώνησε με όλους τους συμμετέχοντες από πλευράς Κέρκυρας, ενώ ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές στο σύνολό τους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα ζητήματα έτσι όπως τέθηκαν και παράλληλα ενημέρωσαν πως σε πρώτο επίπεδο δεν υπήρξε αποτέλεσμα πέραν της Ιονίου Βουλής, έργου που θα χρηματοδοτηθεί με ένα εκατομμύριο ευρώ. Η νέα  συνάντηση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εφόσον σε τοπικό επίπεδο ετοιμαστούν οι εμπλεκόμενες Αρχές στις κοινές διεκδικήσεις τους.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, συμμετείχαν οι βουλευτές Στ, Γκίκας (ΝΔ), Α. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ), οι Δήμαρχοι Μ. Υδραίου (Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων), Γ. Μαχειμάρης (Β. Κέρκυρας) και Κ. Λέσσης (Νότιας Κέρκυρας) και ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κ. Ζορμπάς.

Είχε ανακοινωθεί το 2010!

Η Ανακαίνιση-αποκατάσταση του κτηρίου της Ιονίου Βουλής είχε ανακοινωθεί στις 6 Αυγούστου 2010 (!) από τον αείμνηστο τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος είχε υπογράψει  την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Κερκυραίων με το ποσό των 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση – αποκατάσταση του κτηρίου της Ιονίου Βουλής, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εποχής που «αλιεύσαμε» από το αρχείο της Βουλής: «Κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του κτηρίου αυτού για την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας: «Στο χώρο αυτό σφυρηλατήθηκε η σταθερή θέληση των εκπροσώπων του λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα και υπεγράφη το ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23-9-1863 (σύμφωνα με το ισχύον ημερολόγιο 5-10-1863) για την ένωση. Η Ιόνιος Βουλή ήταν πρόδρομος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού λειτουργούσε ήδη από το 1817 και σήμερα, με την απόφαση αυτή της ανακαίνισης και αποκατάστασης, αποδίδουμε φόρο τιμής σε ένα χώρο που συμβολίζει τη δημοκρατία και τη σημασία του κοινοβουλευτισμού σε δύσκολες μάλιστα εποχές όπως εκείνες». Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ ευχαρίστησε τον κ. Πετσάλνικο για τη σημαντική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων και τόνισε πως «η Ιόνιος Βουλή, συντηρημένη και αποκαταστημένη στην παλιά της αίγλη, θα είναι ένας πολιτιστικός χώρος πρώτου μεγέθους, με αξιόλογο πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει μείζονα πολιτικά, πανελλήνια και τοπικά γεγονότα».
Τη μελέτη για την αποκατάσταση εκπόνησε ο Δήμος Κερκυραίων και μετά την ανακαίνισή του το κτήριο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τις συνεδριάσεις του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Χαραλάμπους».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΛΚΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!