Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Η Παιδεία στο γύψο

«Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επιδοθεί σε περίπλοκες και επικίνδυνες στατιστικές ασκήσεις στην πλάτη των φοιτητών, των υποψηφίων και των οικογενειών τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Και συνεχίζει: Αντί να αυξήσει τις δαπάνες για την Παιδεία στα ευρωπαϊκά πρότυπα, επικεντρώνεται στο να φέρει αστυνομία στα Πανεπιστήμια, να μειώσει τους εισακτέους, να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με τα έξοδα φοίτησης και να καταργήσει πολλά πανεπιστημιακά τμήματα. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν ως στόχο την φοιτητική μετανάστευση στα ιδιωτικά κολέγια. Ειδικά η εμμονή της κυβέρνησης για την αστυνόμευση του ακαδημαϊκού  περιβάλλοντος μας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της, να επιβάλλει δηλαδή το δόγμα «Νόμος και Τάξη» με κάθε μέσο και προσβάλλει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση και αυτοτέλεια των ΑΕΙ, δικαιολογώντας τη στάση της με επιχειρήματα όπως «Υπήρχε αστυνομία πανεπιστημίων επί χούντας».

Το κυβερνητικό σχέδιο για την Παιδεία διογκώσει τις ταξικές ανισότητες για την πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, χτυπά τον Δημοκρατικό, Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια για Όλους!

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!