Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μόνοι υπεύθυνοι για τους βιασμούς είναι οι βιαστές

Ανακοίνωση της Νεολαίας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο φως η φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας από «μεγαλόσχημους παράγοντες» της Θεσσαλονίκης, με «ισχυρές πλάτες» στον δεξιό πολιτικό κόσμο.

Από την πρώτη ημέρα της αποκάλυψης και ενώ γίνεται προσπάθεια να πέσει φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και ίσως να αποκαλυφθούν παρόμοια περιστατικά με τους ίδιους δράστες, ορισμένοι επιχειρούν μέσω των ΜΜΕ να τους ξεπλύνουν, με τον γνωστό τρόπο του χυδαίου victim blaming.
Ας το ξαναπούμε δυνατά.

Μόνοι υπεύθυνοι για τους βιασμούς είναι οι βιαστές. Ούτε τα ρούχα, ούτε τα δωμάτια, ούτε τα πάρτι, ούτε το ποτό.

Στεκόμαστε δίπλα στην κοπέλα που ναρκώθηκε και βίωσε την φρίκη στα χέρια των κακοποιητών της. Δίπλα σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν τον φόβο, την απειλή και τα περιστατικά κακοποίησης που γεννά η πατριαρχία και η ασυλία των βιαστών.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία όλων των δραστών και καταδικάζουμε τη στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων «δημοσιογράφων» και “influencers” που επιχειρούν να την συγκαλύψουν.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!