Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Νικολούζος: “Αν απαξιώνεις και εξευτελίζεις τους θεσμούς θα το βρεις μπροστά σου”

«Όλα είναι έτοιμα, αλλά εσείς θα υπογράψετε. Και για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, & για τη μεταφορά δεμάτων καθώς επίσης και την χρήση του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, η αγορά του οποίου υπεγράφη σήμερα» (σ.σ.χθες).

Αυτά είπε χθες, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο απερχόμενος δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου Κώστας Νικολούζος κατά την τελετή παράδοσης στους τρεις νέους Δημάρχους Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, Βόρειας Γιώργου Μαχειμάρη & Νότιας Κώστα Λέσση. Η τελετή έγινε χθες το μεσημέρι στο Σαν Τζιάκομο. Ο κ. Νικολούζος παρουσία συνεργατών του προχώρησε σε σύντομο απολογισμό πεπραγμένων τονίζοντας ότι είναι περήφανος για την προίκα που αφήνει με ταμείο 25 εκ. ευρώ. Ενώ, απευθυνόμενος στους τρεις παραλαμβάνοντες δημάρχους είπε: «Συνεργαστείτε!».

Η αγορά του οικοπέδου στο Τεμπλόνι

Στο μεταξύ λίγο πριν από την τελετή παραλαβής παράδοσης, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Ασπιώτης ενημέρωσε ότι, «υπεγράφη από τον ΣΥΔΙΣΑ η αγορά του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι». Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξέλιξη θετική, υπογραμμίζοντας ότι «με την σημερινή (σ.σ.χθεσινή) υπογραφή κάνουμε ένα ακόμα βήμα στον συνολικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων. Παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση του συνδέσμου ένα συνολικό σχεδιασμό που αν τον ακολουθήσουν στα βήματα του τα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα έχει κλείσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για το νησί. Αναφερόμαστε στην αποκατάσταση, ενδιάμεση διαχείριση, νέο ΧΥΤΥ και εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης».
Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία της αγοράς του οικοπέδου, που βρίσκεται κοντά στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είχε ξεκινήσει πέρυσι το Φθινόπωρο και το προσύμφωνο αγοράς (ύψους 350.000 €) είχε υπογραφεί στις αρχές του 2019. Ωστόσο η υπογραφή του συμβολαίου καθυστέρησε καθώς οι προσυμβατικοί όροι δεν είχαν εγκριθεί από τον Επίτροπο, και η νομική υπηρεσία του Δήμου είχε αναγκαστεί να προσφύγει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στοιχειοθετώντας επαρκώς την ανάγκη αγοράς του γηπέδου.
Το νέο οικόπεδο προορίζεται να στεγάσει την ενδιάμεση διαχείριση (δεματοποίηση), ενόσω θα προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Ενώ στο σχέδιο της απερχόμενης δημοτικής Αρχής προβλεπόνταν η αδειοδότηση του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ΧΥΤΥ του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Διαφωνία Λέσση για τον σχεδιασμό του ΣΥΔΙΣΑ
Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της τελετής επανέλαβε πως: “ Διαφωνεί ριζικά με τον σχεδιασμό του ΣΥΔΙΣΑ και πως δεν θα μπορούσε να πει «ναι στον σημερινό σχεδιασμό που θα σήμαινε ναι στην καταστροφή του τόπου». Δήλωσε όμως θετικός σε διάλογο, στην επίλυση του προβλήματος και σε όποια θυσία που ίσως να χρειαστεί

Μεγάλη η τιμή που εκλέχτηκα Δήμαρχος
Η τελετή παραλαβής παράδοσης έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Κ. Νικολούζος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ηταν μεγάλη τιμή για μένα που εκλέχθηκα δήμαρχος Κέρκυρας και μεγάλη ήταν η ευθύνη. Ηταν εμπειρία με μεγάλες και οδυνηρές στιγμές. Εχει σημασία η υπεράσπιση των θεσμών, όποιοι και να τους υπηρετούν. Αν απαξιώνεις και εξευτελίζεις τους θεσμούς θα το βρεις μπροστά σου. Βίωσα τον απόλυτο εξευτελισμό του θεσμού. Η κοινωνία δεν τον υπερασπίστηκε, αντίθετα στάθηκε υποκριτικά απέναντι σε αυτόν».


Ο δικός μας δρόμος είναι της συνεργασίας

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ο δικός μας δρόμος θα είναι ο δρόμος της συνεργασίας, του διαλόγου και της ομαδικότητας. Μόνο μια γερή δεμένη ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και να φέρει αποτελέσματα. Σήμερα γίνεται η παραλαβή παράδοση, στα πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Νικολούζο για τα όσα μας ενημέρωσε, να ευχαριστήσω την κα. Μουζακίτη ως πρόεδρο του Δ.Σ. όλους τους συναδέλφους που περάσαμε 5 χρόνια μαζί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να πω πως εμείς δεν πρόκειται να μηδενίσουμε τίποτα σε ό,τι θετικό χτίστηκε σε αυτό θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε και το πρόγραμμα μας αφού οι δημότες γι αυτό μας ψήφισαν. Θα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια Με Βορρά και Νότο γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Εμείς θα κάνουμε μια νέα αρχή συναισθανόμενοι την ευθύνη και τα μεγάλα προβλήματα, με πολύ χαρά και δύναμη που μας έδωσαν οι Κερκυραίοι πολίτες. Αυτό απαιτεί η Κέρκυρα, αυτό αξίζει και αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και όχι στο χθες. Να αφήσουμε πίσω τους εμφύλιους και τις μικροπολιτικές. Καλώ όλους μαζί να εφαρμόσουμε τον πολιτισμό, το ήθος και την αξιοπρέπεια προς τους θεσμούς που αξίζει η Κέρκυρα και η ιστορία της».

Μαχειμάρης: Να συνεχίσουμε με αγάπη για την Κέρκυρά μας
Την συγκίνησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής του δήμου από τον Κώστα Νικολούζο. «Είμαι βαθειά συγκινημένος, καθώς στο ίδιο σημείο, στον ίδιο χώρο βρισκόταν όταν χαιρετούσε ο μεγάλος Γιάννης Κούρκουλος, ή όταν χαιρετούσε επίσης ο μεγάλος, πολιτικά, Χρύσανθος Σαρλής. Έτσι, και σήμερα εκεί, κατά την παράδοση από τον αγαπητό, Κώστα Νικολούζο που και εκείνος θα είναι δάσκαλος για όλους. «Πέρα από τον πολιτισμό της Κέρκυρας, από την άλλη μεριά λέμε δεν υπάρχει μια στρατηγική. Πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε τα λιγότερα λάθη και να προχωρήσουμε. Αυτό, λείπει από την Κέρκυρα μας. Αυτή η στρατηγική, αυτή η συνέχεια να πορευόμαστε με έναν ρυθμό».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!