Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο – Λ. Ρουμπάτης: “Παρέλαβα ένα Νοσοκομείο διαλυμένο”

Μια πραγματικά μακράς διαρκείας συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδaς Ρουμπάτης το μεσημέρι της Πέμπτης, μαζί με ακόμη δυο μέλη της Διοίκησης Σπ. Καρδακάρη και Ε. Σαγιαδινού , καθώς λόγω προσωπικών υποχρεώσεων απουσίαζαν οι Α. Καλαϊτζόγλου και Γ. Τριανταφυλλόυδης. Μια συνέντευξη την οποία διεκδικούσαν οι δημοσιογράφοι του νησιού πολύ μεγάλο διάστημα.

Κυρίως απολογητικός εμφανίστηκε στη συνέντευξη, διαψεύδοντας ένα προς ένα τα σημεία στα οποία έχει κατηγορηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ απαντώντας σε ερώτηση του @kerkyrsimera παραδέχθηκε την εν μέρη ευθύνη του – λάθος διαχείρισης που υπήρξε στην Καρδιολογική Κλινική. 

Εξ αρχής της συνέντευξης μίλησε για διαρκή παραπληροφόρηση επιτιθέμενος στους συνδικαλιστές της ΕΓΕΣΥΚ αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο καθώς δεν υπήρξε μεταξύ τους συνεργασία, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του επιδιώχθηκε. Ευθύνες επέρριψε και στους φορείς οι οποίοι στέκονται απέναντι του χωρίς να έχουν ενημερωθεί ποτέ από τον ίδιο, χωρίς να έχουν ζητήσει ποτέ διευκρινίσεις, στηριζόμενοι στα fake news που κυκλοφορούν συνήθως οι συνδικαλιστές – λειτορυγοί του Νοσοκομέιου, παρασυρόμενοι από ψέματα.

Σε σχέση με την παραμονή του στη διοίκηση ή μη, δεδομένης της επερχόμενης λήξης της θητείας του, ο ίδιος δεν αποκάλυψε αν έχει υπάρξει πρόταση παράτασης της θητείας του και αν την έχει αποδεχθεί ή όχι, αρκούμενος στο ότι θα ανακοινώσει την απόφαση που ήδη έχει λάβει, όταν κρίνει σωστή τη χρονική στιγμή

Ερωτώμενος για τους λόγους για τους οποίους συντονισμένα είναι εναντίον του φορείς, προσωπικό, Αρχές φορείς, ο ίδιος απάντησε πως η οργανωτικότητά του που συνδυάζεται με την αυστηρότητα του, δεν τον κάνουν  αρεστό με αποτέλεσμα να σηκώνει αντιδράσεις. “Προτιμώ την οργάνωση και όχι το μπάχαλο που επικρατούσε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως όταν παρέλαβε, μέσα στο Νοσοκομείο κυκλοφορούσαν ακόμη σκυλιά, ζώα ανεξέλεγκτα, γινόταν χειρουργεία σε χώρους με σκασμένους τοίχους και μέσα στην υγρασία, δηλαδή συνθήκες που ήταν απαγορευτικές για τον κάθε ασθενή. «Δεν μπορώ να συνδιοικήσω με τους συνδικαλιστές. Είμαι υπέρ του συνδικαλισμού, όμως του υγιούς. Δεν είμαι ενάντια των συνδικαλιστών αλλά εκείνων που ψεύδονται και που πετούν λάσπη”, δηλώνει. “Η υγεία δεν είναι κομματική και δεν αντιμετωπίζω το Νοσοκομείο σαν μαγαζί γωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο επανέλαβε πως μετάνιωσε για το γεγονός ότι έχασε αξιόλογους καρδιολόγους, λόγω εν μέρη δικής του λάθος διαχείρισης της κατάστασης, με τους γιατρούς να τσακώνονται και τον ίδιο να παραπλανάται μη λαμβάνοντας σωστές αποφάσεις στον συγκεκριμένο τομέα. “Προσπάθησα να το διορθώσω, αλλά τελικώς οι γιατροί δεν θέλησαν να επιστρέψουν”, σημείωσε.

Επιπλέον, άφησε αιχμές για τις ταυτόχρονες αναρρωτικές άδειες γιατρών δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ενώ είχαν ήδη προγραμματιστεί οι άδειες, με αποτέλεσμα να έρθει το Νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση, ωστόσο δεν το έκλεισε, το κράτησε όρθιο ο ίδιος και η διοίκηση με τη συμβολή γιατρών, τους οποίους και ευχαριστεί ονομαστικά, όπως και τη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας.

 

Διαλυμένο το Νοσοκομείο που παρέλαβα – Επικρατούσε μπάχαλο 

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε πως παρέλαβε ένα Νοσοκομείο μπάχαλο, το οποίο είχε αφεθεί στην τύχη του και στην κυριολεξία μια εβδομάδα πριν παραλάβει είχε εγκαταληφθεί. “Εγώ ουσιαστικά δεν παρέλαβα ποτέ. Δεν μου παρέδωσε ποτέ κανείς, έφυγαν σαν κλέφτες και σήμερα τολμούν να ασκούν κριτική με ψέματα” σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θα ήταν ατόπημα και πραγματική ντροπή για μένα να συγκριθώ με την προηγούμενη Διοίκηση, που εκπροσωπούσε το μπάχαλο, ενώ η σημερινή εκπροσωπεί την οργάνωση».

Η αναφορά τόο του ίδιου όσο και του γιατρού Σπ. Καρδακάρη στην πανδημική κρίση ήταν πολλαπλή, με το Νοσοκομείο να στέκεται στο ύψος του και να κρίνεται ως ένα από τα καλύτερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας, που μάλιστα δεχόταν ασθενείς από Γιάννενα, Κεφαλονιά και Λευκάδα. Επιπλέον τόνισε ότι ο ίδιος, αν και δικαιούνταν, δεν πήρε ποτέ ούτε μια μέρα άδεια ειδικού σκοπού και έμεινε εκεί για να στηρίξει το Νοσοκομείο με όλες του τις δυνάμεις.

Επιπλέον ανέφερε πως αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ ενώ δημιούργησε νέα μονάδα DETOX και επί θητείας του  φτιάχτηκε η καλύτερη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας

Ανέφερε πως η νέα μονάδα detox είναι δικό του δημιούργημα, επί θητείας του φτιάχτηκε η καλύτερη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, ενώ ο ίδιος δεν πήρε ποτέ ούτε μία ημέρα άδεια ειδικού σκοπού, όταν άλλοι τα παρατούσαν…

Θέλω 20 χρόνια να φτάσω τα “εντέλλεσθαι” της προηγούμενης Διοίκησης 

Για μια ακόμη φορά, οι δημοσιογράφοι ρώτησε τον Λ. Ρουμπάτη για τα “εντέλλεσθαι” για τα οποία έχει κατηγορηθεί πολλάκις, με τν ίδιο να απαντάει πως θα χρειαστεί 20 επιπλέον χρόνια για να φτάσει στον αριθμό  των εντέλλεσθαι της προηγούμενης διοίκησης,

 

Αναμένεται νέος ψυχίατρος

Ερωτώμενος για την αναπλήρωση της θέσης του ψυχή΄άστρου μετά την μη ανανέωση της σύμβασης τους Πέτρου Αργίτη, ο κ. Ρουμπάτης απάντησε ως τις επόμενες μέρες αναλαμβάνει νέος ψυχίατρος ενώ επανέλαβε  τη δήλωση που έκανε στο @kerkyrasimera προ ημερών, ότι δηλαδή ο κ. Αργίτης  δεν αξιοποίησε ούτε μία από τις πρόσφατες ευκαιρίες που είχε να την ανανεώσει, ότι δεν έκανε καμία αίτηση για τη συμβία του που είναι αναισθησιολόγος, όπως ο κ. Αργίτης ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση και ότι ντρέπεται που ο πρώην πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ στην αίτηση – επιστολή του αναφέρεται σε οικογενειακά ζητήματα υγείας (αναπηρίας του γιου του).

 

Οι γεννήτριες δούλεψαν, τα υπόλοιπα είναι ψέμματα

Επιπλέον, αναφορά έκανε και στα ψεύδη, όπως είπε, που ακούστηκαν στην πρόσφατη σοβαρή βλάβη του ΔΕΔΔΗΕ οπό παρέμεινε το Νοσοκομείο χωρίς ρεύμα και τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία οι γεννήτριες. “Σε αντίθεση με τα ψέματα που ακούστηκαν, οι γεννήτριες δούλεψαν, επαρκής φωτισμός υπήρξε και δεν πρέπει κάποιοι να τρομοκρατούν τον κόσμο”.

 

Υπάρχει υποστελέχωση

Προφανώς και παραδέχθηκε ο διοικητής ότι υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου αν και ο ίδιος ανέφερε πως αύξησε τις θέσεις του Οργανισμού και δεν τις μείωσε, όταν πρόσθεσε τον θωρακοχειρουργό, όπως αντιθέτως έπραξε η προηγούμενη διοίκηση. Ωστόσο υποστήριξε ότι η ένταξη στην Α’ προβληματική ζώνη δε λύνει αυτομάτως το πρόβλημα και πως η Κέρκυρα είναι πολύ ακριβή πόλη με υψηλά ενοίκια, επομένως οι γιατροί δεν την επιλέγουν για να εργαστούν.

Από την πλευρά του, το μέλος της διοίκησης και της ΕΓΕΣΥΚ, διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής Σπύρος Καρδακάρης, εκτός των στοιχείων που ανέφερε σε σχέση με εισαγωγές και διακομιδές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πρόσθεσε ότι ανέκαθεν υπήρχαν αποχωρήσεις στο ΓΝΚ, χωρίς να βγαίνουν οι γιατροί στα κανάλια, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης κατά 40% και υπογράμμισε πως η επιλογή για εφημερίες τομέα στην Παθολογική Κλινική μέσα στον Δεκέμβρη ουσιαστικά ήταν μονόδρομος ώστε να μην κλείσει η Κλινική.

 

Άδικη η κριτική από τα κανάλια

Στο ίδιο πνεύμα ήταν τέλος, και η τοποθέτηση του μέλους της διοίκησης Έλενα Σαγιαδινού, η οποία αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στη διοίκηση από τα “κανάλια” χαρακτηρίζοντάς την άδικη τονίζοντας  πως έφυγαν 17 γιατροί και ήρθαν ακριβώς τόσοι. Αναφορά έκανε επιπλέον στα τεράστια χρέη- αποζημιώσεις του Νοσοκομείου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τακτοποιήσει η νέα διοίκηση, όπως και έκανε ενώ η νέα διοίκηση παράλληλα τακτοποίησε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!