Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ στους συγγενείς του Αλέκου Πρίφτη (vid-pic)

Στον χώρο που εκτίθεται το σπαθί του Αξιωματικού Αλέκου Πρίφτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΚΚΕ στο Λαζαρέτο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε με τον γαμπρό του Α. Πρίφτη, Γιώργο Λογαρά και του παρέδωσε από το Αρχείο του ΚΚΕ το διάταγμα της τότε κυβέρνησης του Βουνού, που τον χαρακτηρίζει ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού ως τιμημένο νεκρό του λαού.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είναι πραγματικά πολύ συγκινητική στιγμή. Βρισκόμαστε εδώ στο σημείο που εκτίθεται το σπαθί μεγάλου ήρωα της Αντίστασης, ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού, τιμημένου νεκρού, του Αλέκου του Πρίφτη και δίνω εδώ στην οικογένειά του, στους απογόνους τους, τους συγγενείς του, από το Αρχείο του Κόμματος το διάταγμα της τότε κυβέρνησης του Βουνού, που τον χαρακτηρίζει ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού ως τιμημένο νεκρό του λαού μας. Ευχαριστούμε πολύ γιατί εδώ εκτίθεται το σπαθί, είναι η φωτογραφία και το ιστορικό του ίδιου του μεγάλου Κερκυραίου συντρόφου μας».

Από την πλευρά του ο Γ. Λογαράς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την τιμή που έκανε στην οικογένεια να δωρίσει αυτό το πολύτιμο έγγραφο.

Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετήθηκε με τον Άγγελο Γερακάρη, έναν από τους ζωγράφους που εξέθεσαν στον χώρο πρωτότυπα έργα τους εμπνευσμένα από το Λαζαρέτο.

 

 

 

Πηγή: 902.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!