Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Νότια Κέρκυρα: Βρήκε στέγη το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων – Εγκρίθηκε από το Δ. Συμβούλιο

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας η μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο είχε αναστείλει την λειτουργία του από τα μέσα Νοεμβρίου με απόφαση του Αρχηγείου, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν στις Αργυράδες.

Ο δήμος είχε προχωρήσει δυο φορές στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση κτιρίου με αποτέλεσμα στην δεύτερη προσπάθεια, να κριθεί από την αρμόδια επιτροπή  που διενήργησε την αυτοψία, ως κατάλληλο μέρος του κτηρίου που στέγαζε το πρώην δημοτικό σχολείο στα Βραγκανιώτικα.

Στη συνεδρίαση του οργάνου παρευρέθηκε και το προεδρείο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Καραταράκης, αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των συναδέλφων του, που αναγκάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ελλείψει διαθέσιμου χώρου, να μένουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, σε τροχόσπιτο στο λιμάνι της Λευκίμμης ενώ πρόσφατα τους παραχωρήθηκε χώρος 20 τ.μ σε κτίριο της πρώην ΔΕΥΑΚ. 

Σύμφωνα με το δήμο το συγκεκριμένο ακίνητο που έχει επιλεγεί, θα μισθωθεί για ένα έτος ενώ έχει προταθεί η οριστική μεταστέγαση του κλιμακίου σε κτίριο που λειτουργούν σήμερα υπηρεσίες του δήμου στις Αργυράδες, όταν αυτές μεταφερθούν στο νέο δημαρχείο.  Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η επαναλειτουργία του κλιμακίου για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο προκειμένου να καλυφθεί η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Να σημειωθεί ότι έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της διοίκησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το Δήμο ενώ όταν αυτό γίνει θα ακολουθήσει αυτοψία της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα σταλούν στο Αρχηγείο. 

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει ο κος Καραταράκης θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το κλιμάκιο καθώς παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν οργανικές θέσεις, αφού οι πυροσβέστες του κλιμακίου έχουν μετακινηθεί στον Α’ πυροσβεστικό σταθμό που εμφανίζεται τώρα υπεράριθμός.  Πάντως τόσο στο δήμο όσο και στην πυροσβεστική επικροτεί αισιοδοξία για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την στέγαση του κλιμακίου της νότιας Κέρκυρας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

*ΕΡΤ Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!