Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στις 19 Οκτωβρίου η διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση στην Κέρκυρα από το “Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων”

Eκδήλωση διεθνούς εμβέλειας στην Κέρκυρα διοργανώνει το Σάββατο 19/10/19 (5.30 μ.μ.) το “Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων”. Θέμα, «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορεί η Κέρκυρα να γίνει μοντέλο της;» Με την αφορμή αυτή η διοικούσα επιτροπή του παρατηρητηρίου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Σε γενικές γραμμές αναφέρθηκαν τα εξής:

“Το σωματείο «Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας» δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Λειτουργεί με βάση τη διάθεση για προσφορά και την αλληλεγγύη των μελών του με σκοπό την μελέτη, προβολή και προώθηση των βέλτιστων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, την καλλιέργεια συνείδησης για μείωση του παραγόμενου όγκου των απορριμμάτων με άξονες την πρόληψη, την επανάχρηση, την ανακύκλωση, την διαλογή στην πηγή, την ορθή κομποστοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, το «Παρατηρητήριο» εστιάζει α. στην μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διαχείρισης των απορριμμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, β. στην μελέτη της οικονομικής επιβάρυνσης της διαχείρισης των απορριμμάτων και των επιπτώσεων αυτής στην τοπική οικονομία, γ. στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων και αξιοποίησης φυσικών πόρων και δ. στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών της Κέρκυρας αναφορικά με όλα τα παραπάνω.

Η εκδήλωση με θέμα: «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορεί η Κέρκυρα να γίνει μοντέλο της;» θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:30 θα έχει ως κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων κ. Αντώνη Μαυρόπουλο, την Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Vanya Veras, τον Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας κ. Josep Maria Tost, τον Διευθύνων Σύμβουλος Ιδρύματος Finnova Βρυξελλών κ. Juan Manuel Revuelta, κά. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί με σκοπό την διεξοδική συζήτηση και αναζήτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Τόπο μας, οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών, επαγγελματικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων καθώς και εκπροσώπων φορέων εκτός Κέρκυρας με ειδικό ενδιαφέρον. Η διάρκεια της εκδήλωσης εκτιμάται σε τρεις ώρες με ενδιάμεσο διάλειμμα καφέ.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της αίθουσας η κατά προτεραιότητα αίτηση πρόσκλησης των διαθέσιμων θέσεων θα γίνεται μέσω email: wwcorfu@gmail.com.

Για το λόγο αυτό, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση ελεύθερα και σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου (live-streaming) στο κανάλι “waste watch corfu” του Παρατηρητηρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα You Tube.

Κατόπιν επιθυμίας των ομιλητών, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πράσινες γωνιές, στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και θα οργανωθούν επιμέρους συναντήσεις με ενδιαφερόμενους συναφείς φορείς διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!