Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ν. Πανδή: «Ο  Θ. Γαλιατσάτος δεν έχει άλλα να δώσει»

Έντονη κριτική στη θητεία της Ρ. Κράτσα άσκησε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, η οποία έχει εκφράσει στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ την επιθυμία να είναι υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο αίσθηση, προκαλεί και το αιχμηρό της σχόλιο για τον πρ. περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο , με τον οποίο συμπορεύθηκε για μια 4ετία ως επικεφαλής της Π.Ε. Κέρκυρας.

 Η κα Πανδή χαρακτήρισε «οπισθοδρομική» την πορεία της περιφέρειας κατά τη διάρκεια της θητείας της Ρ. Κράτσα, καθώς όπως τόνισε, «επικράτησε η αδιαφορία για τα βασικά θέματα της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου».

«Η κα Κράτσα, όπως είπε, περιορίζεται σε επικοινωνιακή πολιτική, δείχνοντας αδιαφορία  για τα νησιά μας, ακολουθώντας τις περισσότερες φορές ελιτίστικες, φανφαρόνικες πρακτικές».

Η πρώην αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, η ανακύκλωση δεν έχει προχωρήσει, το εργοστάσιο καθυστερεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Κέρκυρας να πληρώνουν στο κόκκαλο τη μεταφορά εκτός νησιού, χωρίς να υπάρχει άλλη προοπτική». 

Η κα Πανδή παραδέχτηκε ωστόσο ότι και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, στην οποία συμμετείχε, δεν κατάφερε να διαχειριστεί επαρκώς το θέμα των απορριμμάτων και πως το ζήτημα αυτό παρουσιάζει πολλές δυσκολίες. «Παρόλα αυτά όμως, ούτε η σημερινή αρχή δεν κατάφερε να βρει τη λύση και να προχωρήσει μπροστά, αδυνατώντας ουσιαστικά να εστιάσει στη βάση του προβλήματος».

Επιπλέον η πρώην αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγω για τις αδυναμίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την εξάρτησης της από τα κεντρικά  υπουργεία  αλλά και στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται τις περισσότερες υπηρεσίες της περιφέρειας.

«Κρίθηκε για το έργο του»

Η κα Πανδή έχει καταθέσει στα όργανα του κόμματος την πρόσθεση της να είναι υποψήφια περιφερειάρχης στις εκλογές του 2023, όπως επίσης και ο πρώην περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, του οποίου η κα Πανδή υπήρξε στενή συνεργάτης κατά την προηγουμένη περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με την κα Πανδή «ο Θ. Γαλιατσάτος είχε μια επιτυχημένη πορεία αλλά σημείωσε και μια σοβαρή ήττα στις προηγούμενες εκλογές, κρίθηκε για το έργο του, δοκιμάστηκε και ότι είχε να δώσει το έδωσε».

 «Είναι δικαίωμα του να ζητάει και πάλι στήριξη από το κόμμα αλλά περιμένω ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει ποιος από τους δυο είναι ο καταλληλότερος με κριτήρια νίκης».

Η κα Πανδή εξέφρασε την πεποίθηση ότι  η ίδια έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί τελικά από το κόμμα, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη στήριξη από τον απλό λαό, από τη βάση, τόσο στην Κέρκυρα όσο και στα άλλα νησιά της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι η Ν.Ε. του κόμματος έχει ζητήσει η επιλογή των υποψηφίων να γίνει από τη βάση και όχι κεντρικά, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια απάντηση έως αυτή την ώρα.

Στην ερώτηση για τα σχέδια της σε περίπτωση που τελικά επιλεγεί ο Θ. Γαλιατσάτος για υποψήφιος περιφερειάρχης, η κα Πανδή απάντησε πως «αν και αυτό είναι το πιο απίθανο σενάριο, αν συμβεί όμως θα υπάρξουν εκ νέου συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε νέες αποφάσεις».

«Δεν με ενδιαφέρει, κατέληξε η κα Πανδή, να καταλάβω μια θέση, με ενδιαφέρει να πάει η κοινωνία μπροστά, είμαι άνθρωπος πρακτικός που ζητάει λύσεις. Με ενδιαφέρει μόνο ο λαός και τα προβλήματα του. Τίποτα άλλο».

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 9ης-12-2022 της ΚΣ

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!