Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΞΕΕ: Να ενταχθούν τα ξενοδοχεία στα μέτρα για εταιρείες που αναστέλλουν λειτουργία

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε το  ξενοδοχειακό επιμελητήριο, ζητώντας να ενταχθούν και οι ξενοδοχειακές μονάδες στα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για την περίοδο του lockdown.

«Θα είναι ανοικτά αλλά θα είναι σαν να είναι κλειστά». Η «προφητεία» αφορά τα ξενοδοχεία όλης της χώρας την περίοδο του lockdown.

H κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν τα «έκλεισε» όπως στην περίοδο του πρώτου lockdown, αλλά τα άφησε να λειτουργούν. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει ότι το ξενοδοχείο δεν είναι πηγή μαζικής διασποράς του κορωνοϊού και ότι οι ξενοδόχοι έκαναν σημαντική δουλειά στη διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης και της προστασίας των επισκεπτών τους.

Το μήνυμα αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό για τον κλάδο. Όμως σε περίοδο lockdown που απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, που η κίνηση από το εξωτερικό έχει σχεδόν μηδενίσει, τα ανοικτά ξενοδοχεία σημαίνει ότι είναι «ανοικτά αλλά θα είναι σαν να είναι κλειστά».

Η τουλάχιστον ιδιότυπη αυτή κατάσταση που θα ζήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες 12μηνης λειτουργίας προβλημάτισε και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, απέστειλε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια Υπουργεία ζητώντας να ενταχθούν και οι ξενοδοχειακές μονάδες στα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για την περίοδο του lockdown με απόφαση της πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις πολύ μεγάλες μονάδες που ενδεχομένως καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα κυβερνητικά μέτρα και έχουν την ευελιξία να διαχειρισθούν την περίοδο αυτή (π.χ. κρατούν κλειστά ορισμένα δωμάτια, θέτουν σε αναστολή ένα μέρος των εργαζομένων κ.λπ.), υπάρχουν και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ιδιαίτερα όσες υπολόγιζαν να υποδεχθούν κάποιους επισκέπτες όντας επιχειρήσεις σε χειμερινούς προορισμούς.

Πηγή: euro2day.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!