Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι 4ωρες στάσεις εργασίας των καθαριστριών/στών του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Σε εφαρμογή μπήκε σήμερα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου καθαριστριών – καθαριστών του νοσοκομείου Κέρκυρας, βάσει της οποίας, θα πραγματοποιούν 4ωρες στάσεις εργασίας στο Νοσοκομείο, ως εξής:

12/9, 13/9, 14/9

 

07:00 – 11:00 (για την πρωινή βάρδια)

15:00 – 19:00 (για την βραδινή βάρδια)

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου

 

Οι τριήμερες στάσεις εργασίας ξεκινούν με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όπου το πλάνο της είναι η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, καθαριότητα, σίτιση, φυλάξει.

Μάλιστα, με απόφαση της διοίκησης του γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας και με ψήφους τέσσερις υπέρ – μία κατά, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ανάθεση έργου της καθαριότητας εξολοκλήρου σε ιδιώτη εργολάβο.

Να τονιστεί πως η επιλογή αυτή θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας 30 εργαζομένων του νοσοκομείου, άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2017 με συνεχόμενες παρατάσεις. Πέραν αυτού, η συγκεκριμένη ανάθεση σύμφωνα με τις οικονομοτεχνικές μελέτες που έχουν γίνει στα νοσοκομεία της χώρας, το κόστος των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου κοστίζουν πολύ λιγότερο από το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων. Η επιλογή αυτή θα δημιουργήσει αφενός σημαντικές επιβαρύνσεις στους κρατικούς πόρους αφετέρου δε, θα σημάνει το τέλος σε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που εργάστηκε αποτελεσματικά και με αυταπάρνηση ακόμα και με έλλειψη προσωπικού την περίοδο της πανδημίας. Επίσης, να επισημάνουμε πως στα νοσοκομεία που έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, ο εργολάβος δεν προσλαμβάνει τους έμπειρους συναδέλφους. Το προσωπικό που απασχολείται παρέχει αμφιβόλου ποιότητας εργασία, με χαμηλή αμοιβή και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Το πάγιο αίτημα του σωματείου μας είναι η κατάργηση της εργασιακής ομηρίας μέσω των τρίμηνο συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είναι πλέον καθεστώς στο δημόσιο τομέα, την κατάργηση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών και την μετατροπή από συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτονται εμπράκτως πάγιες και λειτουργικές ανάγκες στις θέσεις εργασίας μας.

 

Η Πρόεδρος Ελένη Παγκράτη

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Γιαννόπουλος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!