Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ξεναγοί : Να ανακληθούν οι άδειες των ανοικτών περιηγητικών λεωφορείων στην Κέρκυρα

Από την Ενωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ι.Ν.  και Δυτ. Ελλάδας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Σε συνέχεια του πρόσφατου δελτίου τύπου του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στο νησί μας, ζητούμε και εμείς με την σειρά μας σαν Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας την άμεση και χωρίς χρονοτριβή ανάκληση των αδειών των ανοικτού τύπου περιηγητικών λεωφορείων που πραγματοποιούν κυκλικές διαδρομές στο κέντρο και όχι μόνο του νησιού.

   Καιρό τώρα η τοπική κοινωνία αλλά και οι επαγγελματίες του τόπου εκφράζουν την  αγανάκτησή τους σε ΜΜΕ και αρμόδιους φορείς αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»… Είναι θλιβερό το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά το υπέροχο κατά γενική ομολογία ιστορικό κέντρο της πόλης μας και τα μνημεία του κακοποιούνται βάναυσα και μάλιστα προς εξυπηρέτηση ατομικών αποκλειστικά συμφερόντων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

   Θεωρούμε ότι τα διώροφα σιδερένια «τέρατα», πέραν του γεγονότος ότι δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση αισθητικά στο νησί μας, κρύβουν τα μνημεία με τον τεράστιο όγκο τους και σίγουρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του νησιού, δημιουργώντας ένα χάος. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την άγρα πελατών και την στερούμενη αδείας, απολύτως παράνομη «στάση», που έχει στηθεί μπροστά στο Παλαιό Φρούριο, και ίσως όχι μόνο.

   Κλείνοντας καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φορείς του τόπου να στηρίξουν τη διαμαρτυρία αυτή με κάθε τρόπο, αλλά και τους πολιτικούς φορείς να πάρουν δημοσίως επίσημη θέση για το θέμα εν όψει των εκλογών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!