Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ξιφασκία: Η  Ελ. Καββάδα ασημένιο  στο Πανελλήνιο ομαδικό Νεανίδων

Η Κερκυραία Ελεονώρα Καββάδα, μετά το χάλκινο στο ομαδικό του Πανελληνίου Γυναικών,  κατέκτησε &  το ασημένιο  μετάλλιο στο ομαδικό ξίφους ασκήσεως του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος U17, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14 Μαΐου 2023) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.  

Η 16χρονη αθλήτρια του ΚΑΣ Δαμοκλής αγωνίστηκε με την ομάδα της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας, με την οποία ως γνωστό συνεργάζεται ο κερκυραϊκός σύλλογος, έχοντας κοινό προπονητή τον Στάθη Γεροσίδερη. Η ομάδα της ΓΕ Φλώρινας (Μπουζίκα Ηλιάννα-Καββάδα Ελεονώρα-Αφορόζη Θωμαή-Ναίδη Καλλιρόη) ηττήθηκε στον Μεγάλο Τελικό 43-35 από την ομάδα του ΑΟΞ Αιγάλεω (Λαΐου Μαρία-Γαρυφάλλου Σταυρούλα-Τσιάμπα Αικατερίνη-Μπάλλου Ελένη), που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή (28-29-30/4/23) πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας τα Πανελλήνια πρωταθλήματα (ατομικά & ομαδικά) Παμπαίδων-Παγκορασίδων (U13) Εφήβων-Νεανίδων (U17). Στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 190 αθλητές-τριες. Μεταξύ αυτών και τέσσερις αθλητές του Δαμοκλή Κέρκυρας (τρεις στην κατηγορία Παμπαίδων και ένας στην κατηγορία Εφήβων), οι οποίοι παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό είχαν πολύ καλή παρουσία.

Επίσης στο ατομικό του ξίφους ασκήσεως Νεανίδων αγωνίστηκε με την ομάδα του Αιγάλεω και η Κερκυραία αθλήτρια Αρχοντίδη Ελευθερία (31η θέση ανάμεσα σε 46 αθλήτριες).

Η ανακοίνωση του ΔΑΜΟΚΛΗ

Εξαιρετικές εμφανίσεις και ένα ακόμα μετάλλιο για τα παιδιά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Εφήβων – Νεανίδων στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ 12,13&14/5/23.

Την Παρασκευή 12/5 ,οι Παμπαίδες μας (u13) Άρης Σορίλος Κωνσταντίνος Ποταμίτης, Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, απέδειξαν ότι τα καλύτερα έπονται γεμίζοντάς μας αισιοδοξία για το μέλλον αφού κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:( 56 αθλητές) : Σορίλος Άρης 34ος –Ποταμίτης Κωνσταντίνος 35ος-Μπαλατσούκας Κων /νος 37ος

Την Κυριακή στα ομαδικά αγωνίσματα , έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , αγωνίστηκαν παραδειγματικά με σθένος και ομοψυχία και μας εκπροσώπησαν επάξια Παίζοντας με την Γλυφάδα (45-20) και τον Αχαϊκό (45-40) έδωσαν μαθήματα σεβασμού προς τον αντίπαλο και τελικά κατέλαβαν την 7η θέση

Το Σάββατο (u17), ο Αιμίλιο Μαλλάνο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με 4νίκες στις pools , έχασε στο δεύτερο νοκ αουτ στις λεπτομέρειες, γεμίζοντας μας συγκίνηση για την εξέλιξη του σε αυτήν την κατηγορία(54 αθλητές), καταλαμβάνοντας την 22η θέση της γενικής κατάταξης.

Στις Νεάνιδες, η Ελεονώρα Καββάδα απέδειξε για μια ακόμα φορά συνέπεια, σοβαρότητα και ωριμότητα πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση Μπήκε στην 16άδα για να καταταγεί τελικά 12η.

Την Κυριακή η Ελεονώρα, με την ομάδα της ΓΕΦ, (Ηλιάννα Μπουζίκα, Καλλιρόη Ναίδη και Αφορόζη Θωμαή) μόλις δεκαπέντε μέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ομαδικό της κατηγορίας γυναικών , μας συγκίνησε αφού έφθασε στον τελικό , μετά από καταπληκτική εμφάνιση όπου κατέκτησαν την 2η θέση της διοργάνωσης χάνοντας στις λεπτομέρειες από έναν καλύτερο αντίπαλο χαρίζοντας μας το

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση και την παραδειγματική αγωνιστικότητα Είμαστε πολύ υπερήφανοι

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που αποτελούν το στήριγμα σε κάθε προσπάθειά μας Ευγνωμοσύνη για τον Στάθη Γεροσίδερη και τον Δημήτρη Δούδο  για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά μας και τα απαράμιλλο ήθος και ευγένεια που τους διέπει.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!