Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΟΓΕ: Με εκδήλωση στην Αχαράβη ολοκληρώνεται η δραστηριότητα για τη μέρα της Γυναίκας

Οι ομάδες Γυναικών Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας της Ο.Γ.Ε. ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα με αφορμή την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας. Απευθύνθηκαν στη νεολαία που σπουδάζει σε διάφορες βαθμίδες αλλά και στις εργαζόμενες γυναίκες που βιώνουν τη διπλή εκμετάλλευση στην εργασία και την κοινωνική ζωή.

Έτσι, με εκδήλωση στην Αχαράβη, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, την Τετάρτη 11/3/2020, στις 7μμ, ολοκληρώνονται οι φετινές παρεμβάσεις των ομάδων της ΟΓΕ στην Κέρκυρα, για την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας.

 

 

 

Οι παρεμβάσεις που έγιναν:

  • Τρίτη 3 Μάρτη. Προβολή power point για τα δικαιώματα της γυναίκας, ομιλία και συζήτηση με μαθητές Γυμνασίου
  • Τετάρτη 4 Μάρτη. Συζήτηση των ομάδων γυναικών, με τα αντιπροσωπίες των ΔΣ των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών. Την ΟΓΕ εκπροσώπησαν η Τζένη Σκέμπρη και η Δώρα Μακρή, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Σταμάτης Πελάης, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Σπύρος Κανταρέλης και την ΕΛΜΕ ο Αχιλλέας Καπετάνιος και ο Γιάννης Μπορμπότης.
  • Πέμπτη 5 Μάρτη. Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κοινή εκδήλωση με το φοιτητικό σύλλογο του μεταφραστικού του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση άνοιξε η Λαμπρινή Σαπρίκη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, με ένα μικρό ιστορικό για την 8η Μάρτη, μετά έγινε ομιλία της ΟΓΕ από την Τζένη Σκέμπρη και ακολούθησε προβολή βίντεο με τίτλο «λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή». Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες από την Τερέζα Νταγιαντά εργαζόμενη φοιτήτρια και την Βάλια Σκορδίλη απόφοιτη του τμήματος εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και συζήτηση με πλούσιο προβληματισμό. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο καθηγητής του Ιονίου πανεπιστημίου Γιώργος Κεντρωτής.
  • Παρασκευή 6 Μάρτη. Στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων έγινε προβολή βίντεο με τίτλο «λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή». Ιστορική αναδρομή έγινε από την Μαριλένα Σαϊτά ενώ από την Τζένη Σκέμπρη έγινε ομιλία για τους όρους εργασίας στα ξενοδοχεία και την ανάγκη της οργανωμένης ταξικής πάλης. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
  • Παρασκευή 6 Μάρτη το απόγευμα: Εξόρμηση σε καταστήματα και super market με την ανακοίνωση της ΟΓΕ για την 8η Μάρτη και το φυλλάδιο για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Κυριακή 8 Μάρτη Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι συναγωνίστριες της ΟΓΕ μοίρασαν ανακοινώσεις για τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις.
  • Δευτέρα 9 Μάρτη. Προβολή βίντεο με τίτλο «λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή» και συζήτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Kέρκυρας. Την ιστορική αναδρομή έκανε η Τζόκα Ελένη ενώ η Τζένη Σκέμπρη έκανε ομιλία για τις σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης και της άνεργης γυναίκας, τις ιδιαίτερες ανάγκες της νέας μητέρας και τις τεράστιες ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην Παιδεία γενικότερα και την Υγεία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν σπουδαστές, στην πλειοψηφία τους νέες κοπέλες που σπουδάζουν στο ΙΕΚ.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!