Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΟΕΤΚΚ με Μενδώνη- Ζητούν ίδρυση νέας ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων

Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΟΕΤΚΚ Π. Κατσαρού με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη και την Ειδική Σύμβουλο του υπουργείου κ. Παναγιωταρέα.

Ο πρόεδρος για ακόμη μια φορά έθεσε στην Υπουργό το θέμα των παράλογων οικονομικών απαιτήσεων των Φορέων διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου και ζήτησε από την Υπουργό να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής για την προστασία τόσο των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και των συγγενικών δικαιωμάτων, η οποία θα δύναται να ορίζει έναν ενιαίο πίνακα αμοιβών προς τους υπόχρεους.

Η αυθαίρετη τιμολόγηση που γίνεται έως σήμερα από αυτές τις εταιρείες και η παράλογη απαίτησή τους να εισπράττονται τα ποσά αυτά από τους επιχειρηματίες σε ημερομηνίες που οι ίδιες ορίζουν και παρά το βασικό χαρακτηριστικό της εποχικότητας της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, επιμένοντας στην ίδια μεθοδολογία άλλοτε ένδικης και άλλοτε εξώδικης ρύθμισης για την καταβολή των οφειλών χωρίς να υπολογίζουν τους μήνες λειτουργίας των καταλυμάτων, έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους τουριστικούς επιχειρηματίες, καθώς νιώθουν εντελώς ανίσχυροι μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις κάθε ανάλογης εταιρίας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από το υπουργείο να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βρει άμεσα λύση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της περιφερειακής μας, και όχι μόνο, οικονομίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!