Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική αιμορραγία για rapid test καταγγέλλουν οι γονείς Νότιας Κέρκυρας

Έως και 150 ευρώ το μήνα καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των σχολείων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για να στέλνουν παιδιά τους στο σχολείο, αφού πληρώνουν τα «δωρεάν» rapid test παράνομα και καταχρηστικά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λευκίμμης, ο οποίος συνεργάστηκε για την έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης με τους συλλόγους γονέων Νότου.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους – υπόμνημα, που αποστέλλεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στον ΕΟΔΥ και φυσικά στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας Δήμαρχο και Συμβούλους, εξηγούν εν ολίγοις πως τα rapid test στα οποία πρέπει να υποβάλλονται μαθητές, πέραν των δυο δωρεάν self test που προβλέπονται και παρέχονται, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων covid-19, είναι περισσότερα. Και εδώ έρχεται το κενό των κλιμακίων του ΕΟΔΥ που καλύπτουν την περιοχή του Νότου μόνο κάθε Πέμπτη, σε αντίθεση με τον κεντρικό Δήμο, όπως αναφέρουν, που η διενέργεια των Rapid test είναι καθημερινή από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

 

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 ΚΥΑ ως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Γ.Π.οικ. 66036/2021 από 26/10/2021 από 26/10/2021 ΚΥΑ «όλοι οι μαθητές υπόχρεοι σε rapid test υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δυο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση μαθητών/ μαθητριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού), σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο ,ε ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ.

Δυστυχώς στη Νότια Κέρκυρα ο ΕΟΔΥ στέλνει κλιμάκιο μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη, σε αντίθεση με το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ο οποίος έχει εξασφαλίσει καθημερινά διαγνωστικούς ελέγχους rapid από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συνεπώς μιλάμε  για μια διάκριση μεταξύ γονέων πόλης και γονέων επαρχίας. Για τους γονείς της πόλης ισχύει ο νόμος περί δωρεάν rapid test σε αντίθεση με της επαρχίας που ισχύει ο νόμος «πληρώνουμε από την τσέπη μας».

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης είναι υποστυλωμένο και παρά τις προσπάθειες της Διευθύντριας του Κ.Υ. για τη στελέχωσή του, έχουν πέσει στο κενό. Πράγμα που σημαίνει ότι το Κ.Υ. ως δημόσια δομή δε μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες, πόσο μάλλον τους μαθητές στην διενέργεια rapid test.

Στην περιοχή μας πολλοί γονείς έχουν εξαντληθεί οικονομικά δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, απαιτούνται όλο και περισσότερα rapid test και αναγκάζονται να μην στέλνουν τα παιδιά τους το σχολείο γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των 10 ευρώ για rapid. Η παιδεία είναι Συνταγματικά δωρεάν όμως η άρνηση ή η αδυναμία της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε, καταργεί το σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου, οδηγώντας μαθητές με μαθηματική ακρίβεια να επαναλάβουν την τάξη λόγω απουσιών.

Για το λόγο αυτό οι Σύλλογοι αιτιούνται – προτείνουν

-Την άμεση πρόσληψη προσωπικού δυο ατόμων εποχιακού – νοσηλευτικού προσωπικού (μέχρι Ιούνιο) από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας το οποίο να καλύπτει καθημερινά τους μαθητές της Νότιας Κέρκυρας εξυπηρετώντας τους.

-Ο Δήμος Νότου να έρθει άμεσα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στο Δήμο καθημερινά.

-Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να προβεί στην αγορά πρώτης ύλης rapid test και σε συνεννόηση με την επιτροπή παιδείας του Δήμου να διανέμονται στους μαθητές που είναι υπόχρεοι

Καλούμε το Δήμο και κάθε φορέα να ενεργήσει άμεσα με λίγες χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας και κυρίως, κανένα παιδί του Δήμου δε θα μείνει εκτός σχολείου γιατί οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν.

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λευκίμμης

Σε συνεργασία με ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νότιας Κέρκυρας

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!