Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

“Οι Άγγελοι του Βίδο” θα υποδέχονται τον κόσμο από 1η Ιουλίου – Ποιες οι ώρες σύνδεσης με το νησί

ΒΙΔΟ – Μια καινοτόμος πρωτοβουλία η οποία θα διαρκέσει για όλο το καλοκαίρι τουλάχιστον, “σφραγίστηκε” σήμερα. Η εθελοντική ομάδα “Άγγελοι του Βίδο” είναι γεγονός και ο ρόλος τους είναι αυτός του Οικοδεσπότη και της επικουρικής φροντίδας του νησιού Βίδο, για όσο σε αυτό υπάρχουν επισκέπτες. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα που προς το παρόν, αποτελείται από 12 άτομα τα οποία είναι οι μόνιμοι επισκέπτες και επισκέπτριες του νησιού, οι οποίοι συμφώνησαν με τον εντεταλμένο σύμβουλος για τα ζητήματα (και)  του Βίδο Σπύρο Νεράντζη, για όσου θέλουν, να έχουν την υψηλή εποπτεία του νησιού, με επικουρικό τρόπο, καλωσορίζοντας ουσιαστικά και λειτουργώντας ως οικοδεσπότες του νησιού. Σε αυτήν την ομαδα φυσικα, μπορε΄να ενταχθεί όποιος το επιθυμεί.

Μιλώντας στο kerkyrasimera.gr ο κ. Νεράντζης δηλώνει πως πρόκειται για μια ιδέα της ομάδα “Ολοι μαζί  για την Κέρκυρα” που επεξεργάζεται από το 2014 και που τώρα ευοδώθηκε. Φυσικά η ομάδα αυτή του εθελοντισμού λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Τμήματος Εθελοντισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και δεν θα αφεθεί στην τύχη της, καθώς οι “Άγγελοι του Βίδο” πρόκειται να εκπαιδευτούν, παρακολουθώντας σεμινάρια από το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες αμέσως ανταποκρίθηκαν στην πρόταση Νεράντζη, καθώς συνδυάζουν την λατρεία τους για το νησί, με την λατρεία τους για τον εθελοντισμό και την προσφορά.
Οι βασικοί άξονες της ομάδος θα είναι :
η υποδοχή, το καλωσόρισμα, οι πληροφορίες, ο ευπρεπισμός, η παρουσία για αποτροπή της παραβατικότητας, η πυροπροστασία, η παροχή πρώτων βοηθειών.
Πολύ σύντομα θα γίνει η δεύτερη αλλά προγραμματισμένη και σχεδιασμένη συνάντηση.
Επίσης πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για πυροπροστασία, πρώτες βοήθειες και για τον θεσμό του Οικοδεσπότη.
Όταν μιλάμε για φιλοξενία, οικοδεσπότης, Βίδο, δυο από τα πολλά ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι Μένιος και Ιωσήφ και τους ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε επίσης τις : Νόνη, Ελευθερία , Βίκη, Αννη,Μάγδα, Νίκη, Ντίνα και τις τρεiς Νεράντζη: Αφρούλα, Ελένη και Μαρία σημειώνει ο κ. Νεράντζης, μεταξύ των άλλων.

Από 1η Ιουλίου η σύνδεση του Βίδο με την Κέρκυρα

Η επόμενη ευχάριστη είδηση αφορά στην πολυπόθητη σύνδεση της Κέρκυρας με το Βίδο για όλους όσοι επιθυμούν να περιηγηθούν και να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Η σύνδεση λοιπόν ξεκινάει από την 1η Ιουλίου, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ κάθε μια ώρα. Η τιμή του εισιτηρίου θα κοστίζει 2 ευρώ ενώ ελευθέρας θα έχουν οι πρόσκοποι, τα ΑμεΑ και άλλες κοινωνικές ομάδες που θα ανακοινωθούν.

Την Παρασκευή τα μηχανήματα στο Βίδο

Τέλος, να σημειωθεί πως την προσεχή Παρασκευή θα μεταφερθούν στο νησί Βίδο μηχανήματα του Δήμου, από τις υπηρεσίες Καθαριότητος, Πολιτικής Προστασίας, Υπηρεσίας Πρασίνου κ.α. προκειμένου να καθαριστεί το νησί, να καθαρίσουν οι δρόμοι, να μαζευτούν τα σκουπίδια και να ευπρεπιστεί συνολικά το Βίδο με σκοπό να υποδεχτεί με τους Αγγέλους πανέτοιμο, όλους εμάς!

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!