Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι Γυναίκες του Κερκυραϊκού μία νίκη & μία ήττα στην Α2 χάντμπολ (φωτορεπορτάζ)

Δύο αγώνες με αντίπαλο τον Ορφέα Σουρωτής έδωσε  το Σαββατοκύριακο στο ΕΑΚΚ η γυναικεία ομάδα χάτνμπολ του Κερκυραϊκού για τον 2ο όμιλο ανόδου απο την Α2 στην Α1 Εθνική κατηγορία χάντμπολ. Ο απολογισμός ήταν μία ήττα και μία νίκη.

Η ήττα του Σαββάτου

Μία πολύ μεγάλη αγωνιστική κοιλιά της Κερκυραϊκής ομάδας στις αρχές του β ημιχρόνου, ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει ο Ορφέας μια σημαντική νίκη μέσα στην Κέρκυρα. Και ενώ το ημίχρονο (7-8) προμήνυε ένα ωραίο β μέρος, οι Κερκυραίες έπαθαν αφλογιστία μεταξύ του 35 και του 50 και επέτρεψαν στον αντίπαλο με το 7-0  να βάλει τις βάσεις για μια άνετη νίκη. «…. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ σοβαρά και «διαβασμένα» στην άμυνα, έβγαλε φάσεις, έκλεψε μπάλες , όμως δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στην επίθεση , όπου ενώ φθάναμε να λύνουμε καταστάσεις δεν είχαμε καλά τελειώματα, απονέμοντας στον αντίπαλο τερματοφύλακα τον τίτλο του ήρωα. Πάνω από 14 τετ α τετ μαζί με την αστοχία στα πέναλτι –είχαμε μόνο 1 πετυχημένο στα 5 – διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα…» δηλώνει ο Νίκος Πέρρος , συντονιστής των τμημάτων χάντμπολ του ιστορικού Κερκυραϊκού ΓΣ.

Τα πεντάλεπτα 1-2, 2-3, 3-4, 4-4, 4-6, ημ 7-8, 9-14, 9-16, 9-17, 9-18, 12-20 και 12-21

Πέναλτι 1/5 και 3/3  , οι ποινές 1-5   Διαιτητές Αβράμης Γ και Χρόνης Ν από Πάτρα.

Κερκυραϊκός ΓΣ (Φάμπατς Ζ) Πλασκασοβίτη Θ, Ιωάννου Ν 1, Μάμαλου Ε , Πουλημένου Χ, Κουρκούλου Χ 1, Μπίμπα Γ 2, Σκουρταί Α 5 , Ξενίδου Α, Κουρκούλου Μ 1, Σκορδίλη Θ, Βάπτισμα Ι , Κοντούλη Α και Μάστορα Α 2.

Ορφέας Σουρωτής (Μπουντούλα Ε) Αυγέρη Α, Τσολοζίδου Ε, Εμμανουηλίδου Α, Ιωαννίδου Α 6, Ντούβαρτζη Ι 4, Τσανακτσίδου Α, Γαβριηλίδου Α, Χριστοδουλίδου Ε 2, Κακαμούκα Κ 3, Πουγαρίδου Μ3, Αναστασιάδου Α 3.

Ο νικηφόρος αγώνας της Κυριακής

Μετά από πρόταση της ομάδας της Σουρωτής προς την επιτροπή πρωταθλήματος και με την συναίνεση της Κερκυραϊκής ομάδας και ο αγώνας του Β γύρου διεξήχθη την Κυριακή  στην Κέρκυρα με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά σαφώς πιο ουσιαστικός επιθετικά ο Κερκυραϊκός, πήρε  την νίκη απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Ορφέα με τελικό 20-17. Η ομάδα των Φαιάκων πήρε το προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε ποτέ την αντίπαλο να πλησιάσει, κρατώντας το θετικό σκορ ως το τέλος.  «.. και σήμερα παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα , έτσι όπως είχαμε δουλέψει, δημιουργώντας προβλήματα στους αντιπάλους και αναγκάζοντας τους σε πάνω από 14 λάθη. Λάθη που στην πλειοψηφία τους εξαργυρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Επιθετικά σήμερα είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα τελειώματα των φάσεων και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα . Ένα αποτέλεσμα που μας τόνωσε ηθικά και μας δίνει δύναμη για τα δύσκολα που έρχονται» δήλωσε ο κόουτς Ζέλικο Φάμπατς .

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πέρρος δήλωσε μεταξύ άλλων: «.. ήταν μια νίκη που πέρα από τους δύο βαθμούς δίνει στην ομάδα την απαιτούμενη ψυχική δύναμη για την συνέχεια..» συμπλήρωσε ο ος Πέρρος και συνέχισε «… αυτές οι διαφορές στην επιθετική αποτελεσματικότητα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αγώνων. Η γεωγραφική μας θέση δεν επιτρέπει την πολυτέλεια των φιλικών, είτε στην προετοιμασία , είτε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκ των ένδω τα λύνουμε , γι αυτό και η ομάδα όσο αγωνίζεται τόσο βγάζει ταλέντο και δύναμη. Δουλεύουμε μονόωρα σε μισό γήπεδο και συμπληρώνουμε προπόνηση στους διαδρόμους της κερκίδας ή πίσω από τα γκολπόστ. Η προσπάθεια των Κοριτσιών να ανταγωνιστούν τις άλλες ομάδες είναι υπεράνθρωπες… Με μεγάλη χαρά είδαμε την Ιωάννου να μπαίνει στους αγώνες και να βοηθά ουσιαστικά. Προχωράμε , αθλήτριες, προπονητές παράγοντες για το καλύτερο δυνατό στα πλεϊ οφ»

Τα πεντάλεπτα 0-0, 0-4,3-6, 5-6 , 6-7  και  ημ 8-10, 9-11, 12-14, 13-16, 14-18, 15-18, και τελικό 17-20

Πέναλτι 1/4 και 2/4  , οι ποινές 4-3   Διαιτητές Αβράμης Γ και Χρόνης Ν από Πάτρα.

Ορφέας Σουρωτής (Μπουντούλα Ε) Αυγέρη Α 2, Τσολοζίδου Ε, Εμμανουηλίδου Α, Ιωαννίδου Α 4, Ντούβαρτζη Ι 5, Τσανακτσίδου Α, Γαβριηλίδου Α, Χριστοδουλίδου Ε 1, Κακαμούκα Κ 2, Πουγαρίδου Μ1, Αναστασιάδου Α2.

Κερκυραϊκός ΓΣ (Φάμπατς Ζ) Πλασκασοβίτη Θ, Ιωάννου Ν 3, Μάμαλου Ε 2 , Πουλημένου Χ, Κουρκούλου Χ 9, Μπίμπα Γ 1, Σκουρταί Α 3 , Ξενίδου Α, Κουρκούλου Μ , Σκορδίλη Θ, Βάπτισμα Ι , Κοντούλη Α και Μάστορα Α 1.

Το επόμενο Σάββατο (2/4/22) στις 16:00 η Κερκυραϊκή ομάδα αγωνίζεται στην Βέροια , αντίπαλος του τοπικού Φιλίππου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!