Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Βόρεια Κέρκυρα

Με την κεντρική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη ολοκληρώθηκε ο φόρος τιμής και μνήμης για την επέτειο της 25ηςΜαρτίου 1821. Εκδηλώσεις απόδοσης φόρου τιμής έγιναν και σε κεφαλοχώρια του Δήμου και δη στις κοινότητες Αγρού-Βελονάδων-Αυλιωτών-Περουλάδων-Καρουσάδων-Κασσιώπης.

Σύμφωνα με τον δήμο Βόρειας Κέρκυρας: Οι εκδηλώσεις -ανήμερα της επετείου- με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα ,παρουσία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Παπαδάτο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Κουτσούρη Χαρίτωνα, Σπυριδούλα Κόκκαλη, Μουζακίτη Νικόλαο, Θεόδωρο Μαυρωνά, τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Καλούδη, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των τοπικών αρχών-της τοπικής αυτοδιοίκησης νυν και παρελθόντων ετών,  συλλογικοτήτων και πλήθους πολιτών.

Είχε προηγηθεί η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αχαράβης. 

Ακολούθησε στο Ηρώο πεσόντων «Λορέντζος Μαβίλης» στην πλατεία Δημαρχείου, η απόδοση του πανηγυρικού της ημέρας από τον  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Παπαδάτο, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν  από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιο Μαχειμάρη και εκπροσώπους: του Αστυνομικού τμήματος Βόρειας Κέρκυρας, του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων, του Γυμνασίου Θιναλίων, του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων , του Νηπιαγωγείου Αχαράβης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων, του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, του Προέδρου της κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα, ,του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αχαράβης και  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα .

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, πλαισιωμένη από τις τρεις δημοτικές φιλαρμονικές , Αυλιωτών, Καρουσάδων και Θιναλίων. Τα χειροκροτήματα και τη συγκίνηση απέσπασαν οι μικροί μαθητές/τριες του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας, ενώ ακολούθησαν με την ίδια ζέση στα χειροκροτήματα και στη συγκίνηση οι μαθητές /τριες του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων, του 2ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίων – Πλάτωνα Νυμφών, Δημοτικού Σχολείου Κασσιώπης , του Γυμνασίου Καρουσάδων, του Γυμνασίου Θιναλίων και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιώπης .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας τόνισε πως «η φετινή ημέρα της επετείου  της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821  είναι φορτισμένη συγκινησιακά μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη  γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα για  αυξημένη ευσυνειδησία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η  παρέλαση ήταν αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας, τη μεγαλοπρέπεια της οποίας απέδωσαν οι μαθητές/τριες και οι τρεις δημοτικές φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ευχαρίστησε δε, όσους προετοίμασαν την παρέλαση και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της, όσους συμμετείχαν, τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους μουσικούς και δασκάλους των δημοτικών Φιλαρμονικών , το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας , το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίων, το Αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών,   όσους είχαν την ευθύνη και εποπτεία για ασφάλεια και τάξη, αλλά και όλους τους πολίτες που παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια και συνόδευαν με χειροκροτήματα τις εκδηλώσεις.

Ο εξοπλισμός

Πάντως την παράσταση έκλεψε   ο νέος υπερσύγχρονος  μηχανολογικός στόλος  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  και δη ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΈΡΓΟΥ -ΦΟΡΤΗΓΑ-ΕΚΣΚΑΦΕΙΣ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ-ΠΥΡΑΥΛΑΚΙ-ΤΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ , διαγραμμιστικό, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ κ.α που βρισκόταν παραταγμένος σε έκθεση στην πλατεία Δημαρχείου . Τις τρείς ημέρες της έκθεσης (24-25-26/3/2023) πολλοί  πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου , περιηγήθηκαν και καμάρωσαν την περιουσία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. 

Εκδηλώσεις φόρου τιμής πραγματοποιήθηκαν πριν την κεντρική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου στην Αχαράβη και στις Δημοτικές ενότητες Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα ΑΓΡΟΥ, Εσπερίων στις κοινότητες ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ-ΑΥΛΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ-ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ και Κασσωπαίων στην κοινότητα ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!