Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Οι κερκυραϊκές διακρίσεις στους Διασυλλογικούς στίβου

Οι αθλητές της Κέρκυρας έδωσαν τη μάχη τους στους Πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες στίβου και τώρα περιμένουν τον ΣΕΓΑΣ να ομαδοποιήσει τα αποτελέσματα από τους 20 ομίλους και να ανακοινώσει τα εισιτήρια πρόκρισης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κ20 (που θα διεξαχθεί 1-2 Αυγούστου 2020 στα Γιάννενα) & Ανδρών-Γυναικών (8-9 Αυγούστου 2020 στην Πάτρα).

Βάσει αποτελεσμάτων των διασυλλογικών, ανεξαρτήτως ομίλων, θα προκριθούν οι 12 καλύτεροι σε ρίψεις και άλματα & οι 16 καλύτεροι στα δρομικά αγωνίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κερκυραίοι αθλητές δεν αγωνίστηκαν  όλοι στον ίδιο όμιλο, αφού λόγω των συνθηκών είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν  στο στάδιο ποιάς πόλης θα αγωνιστούν. Έτσι 15 αθλητές μας πήραν μέρος στον όμιλο των Ιωαννίνων, ενώ άλλοι τρεις αθλητές σε διαφορετικούς ομίλους (Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Πειραιά)

 

Οι προκρίσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που έχει συγκεντρώσει η «ΚΣ» η μόνη Κερκυραία αθλήτρια, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση σε δύο αγωνίσματα, τριπλούν & μήκος Γυναικών και στις τρεις κατηγορίες (Κ20-Κ23- Ανδρών/Γυναικών) είναι η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού. Αφού και στα δύο αγωνίσματα, που μετείχε πέτυχε την καλύτερη επίδοση από όλους τους ομίλους. Και  στις τρεις κατηγορίες προκρίνεται & η πρώην αθλήτρια ύψους  του ΑΟ Κέρκυρα & νυν του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος Χανίων  Παναγιώτα Δόση. Την πρόκριση στο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, αν και δεν πέτυχαν τις αναμενόμενες επιδόσεις θα πάρουν οι αθλητές του Κερκυραϊκού, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στο μήκος & Δημήτρης Μονόπωλης στο τριπλούν. Σε δύο κατηγορίες (Κ20-Κ23)  προκρίνεται ο επικοντιστής του Κερκυραϊκού Στέλιος Σκορδίλης  & οι αθλητές του ΑΟ Κέρκυρα  ύψους  Γιώργος Δόσης & 800μ Σπύρος Ντουραχάνης. Στο Πανελλήνιο  Κ20 προκρίνεται και η Ηρώ Βραδή (Κερκυραϊκός) στο επί κοντώ, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάρει την πρόκριση και στο Πανελλήνιο Κ18. Ενώ, θα περιμένουν τα αποτελέσματα για να δουν εάν προκρίνονται στα πρωταθλήματα Κ20 οι αθλητές μήκους Μαριάννα Μουρτσινούδη (Κερκυραϊκός) στο μήκος και Κώστας Κλαδάς (ΓΕ Θιναλίων).

 

ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σπυριδούλα Καρύδη Κερκυραϊκός 6.32μ μήκος & 13.76μ τριπλούν

Ηρώ Βραδή Κερκυραϊκός 3.70μ επί κοντώ

Σοφία Σεχάτη Κερκυραϊκός 200μ(26’’610)

Να σημειωθεί ότι την πρώτη θέση στο ύψος κατέκτησε & η πρώην αθλήτρια του ΑΟ  Κέρκυρα & νυν του ΓΣ Ελ.Βενιζέλος Παναγιώτα Δόση με 1.82μ.

 

ΑΝΔΡΕΣ

Στέλιος Σκορδίλης Κερκυραϊκός 4.50μ επί κοντώ

Γιώργος Δόσης ΑΟ Κέρκυρας 1.84μ ύψος

Σπύρος Ντουραχάνης ΑΟ Κέρκυρα 800μ (1’56’’824)

 

ΔΕΥΤΕΡΗ  ΘΕΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σοφία Σεχάτη Κερκυραϊκός 100μ (12’’924)

Κωνσταντίνος Κλαδάς ΓΕ Θιναλίων μήκος 6.50μ

ΑΝΔΡΕΣ

Γιάννης Κότσης Κερκυραϊκός 4μ επί κοντώ

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μαριάννα Μουρτσινούδη σε  μήκος 5.42μ & τριπλούν  11.73μ

Πολυάννα Τζιβανίδη 200μ(27’’488)

 

Οι άλλες επιδόσεις

Ο Σπύρος Πέζαρος ( ΓΣ Κέρκυρας) 4ος στα 200μ (23’’25), Αναστάσιος Πολυμενάκος (Κερκυραϊκός) 4ος  επί κοντώ 3.80μ(ατομικό ρεκόρ). Στέφανος Καλούδης (ΑΣ Ι. Καποδίστριας) 10ος 5000μ (22΄37’’251), ενώ ατομικό ρεκόρ πέτυχαν οι μικροί αθλητές της ΓΕ Θιναλίων, που πήραν μέρος για πρώτη φορά στα σπριντ,  Διομήδης Παργινός 11’’90 στα 100μ – 24’’00 στα 200μ  & Θωμάς Ρίζος 12’’21 στα 100μ & 24’’10 στα 200μ.

Π.Μαντζουρογιάννης-Δ. Μονόπωλης-Σπ. Δουκατέλης

Τρεις αθλητές του Κερκυραϊκού πήραν μέρος στους αγώνες άλλων ομίλων, αφού βρίσκονται εκτός Κέρκυρας. Συγκεκριμένα στον όμιλο των Αθηνών ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στην πρώτη του φετινή συμμετοχή σε επίσημο αγώνα ανοιχτού στίβου  κατέλαβε την τρίτη θέση στο μήκος με επίδοση 7.30μ, στον όμιλο Πειραιά ο Σπύρος Δουκατέλης στη δική του πρεμιέρα ήρθε έκτος στα 100 μ με χρόνο 11’’19 (και κόντρα άνεμο-2,9) και όγδοος στα 200μ με χρόνο 22’’44 (-0,9). Τέλος στον όμιλο της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μονόπωλης με άλμα 15.42μ κατετάγη δεύτερος στο τριπλούν.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!