Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μάχες ΑΕΛ-ΟΦΑΜ & ΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

Απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής και οι δύο από τις τρεις κερκυραϊκές ομάδες, που μετέχουν στον 5ο όμιλο, φαίνεται να βρίσκονται κοντά στην επίτευξη του πρώτου τους στόχου.

 ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ είναι αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία, ενώ και οι δύο έχουν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν ακόμα και την πρώτη θέση στον όμιλο, που οδηγεί στα play off ανόδου στην μεγαλύτερη κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Κασσιόπη (KEΡΚΥΡΑ FC) έχει να διανύσει έναν Γολγοθά για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Γ΄Εθνική. Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στο οποίο συμμετέχουν 131 ομάδες, χωρισμένες σε δέκα ομίλους,  είναι «κουτσουρεμένο» και θα ολοκληρωθεί σε έναν μόνο γύρο. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου,  οι πρωταθλητές των ομίλων (δέκα ομάδες) θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους (Βορράς- Νότος), των πέντε ομάδων . 

Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων (συνολικά τέσσερις) θα πάρουν το εισιτήριο για την μεγαλύτερη κατηγορία, που θα είναι εάν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα, η Football League, εάν περάσει η αναδιάρθρωση, που προτείνει ο υφυπουργός αθλητισμού,  Λευτέρης Αυγενάκης και καταργηθεί η FL, τότε οι ομάδες θα προβιβαστούν στην Super League 2. Σε ό, τι αφορά τους υποβιβασμούς, από τον κερκυραϊκού ενδιαφέροντος 5 όμιλο θα πάρουν την άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα, οι έξι ομάδες, που θα τερματίσουν από την 6η θέση της βαθμολογίας και κάτω.

 Δύσκολο το πρόγραμμα της ΑΕ Λευκίμμης

Η «Βασίλισσα» της Νότιας Κέρκυρας, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Αχέροντα Καναλακίου, από τον οποίο ωστόσο είχε ηττηθεί 2-1 στο Καναλάκι, τον περασμένο Οκτώβριο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Επομένως η ισοβαθμία είναι σε βάρος της κερκυραϊκής ομάδας. Η ΑΕ Λευκίμμης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχει να δώσει δύο εντός έδρας αγώνες και τρεις εκτός, με τον έναν εξ αυτών να είναι εντός Κέρκυρας, στο αθλητικό κέντρο Σφακιανάκη στο Κανόνι, που χρησιμοποιεί ως έδρα ο ΑΟ Κασσιόπη. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΑΟΚ παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος γι αυτόν. Αλλά και οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες δεν είναι εύκολοι για την ομάδα της Λευκίμμης. Αφού έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Θύελλα Κατσικά και Κτηονοτροφικό Αστέρα, που δίνουν μάχη παραμονής στην Γ΄Εθνική και εντός έδρας υποδέχεται τον Τηλυκράτη, που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή και στο θεωρητικά ευκολότερο ματς, τον Παναγρινιακό, που κι αυτός παλεύει για την σωτηρία του.

 Ο ΟΦΑΜ ελπίζει

Ο ΟΦΑΜ σχεδόν έχει κλειδώσει την παραμονή του και έχει βλέψεις ακόμα και για την κατάκτηση της κορυφής. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα δικά του αποτελέσματα επηρεάζουν τόσο την ΑΕ Λευκίμμης, όσο και τον ΑΟ Κασσιόπη. Κι αυτό γιατί πρόκειται να υποδεχτεί στην έδρα του τον συγκάτοικο της Λευκίμμης στην κορυφή Αχέροντα Καναλακίου, ενώ σε τρεις ακόμα αγώνες αντιμετωπίζει εκτός έδρας Κτηνοτροφικό Αστέρα και Αμβρακικό Λουτρού και στον Αγ. Ματθαίο, τον Παναγρινιακό, ομάδες που ανταγωνίζονται τον ΑΟ Κασσιόπη, διεκδικώντας την παραμονή στην Γ΄Εθνική. Τέλος την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την ήδη καταδικασμένη σε υποβιβασμό Θύελλα Μοναστηρακίου.

 

Ο Γολγοθάς του ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ FC)

Το δυσκολότερο έργο από τις τρεις κερκυραϊκές ομάδες έχει ο ΑΟ Κασσιόπη. Η ομάδα, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο σχεδόν «καταδικασμένη» σε υποβιβασμό το πρωτάθλημα, μετά την αλλαγή διοικητικού ηγέτη και την ισχυρή μεταγραφική ενίσχυση, με την επανεκκίνηση των αγώνων παρουσίασε άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και πέτυχε να περάσει στην βαθμολογία πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Ωστόσο η απόσταση από την «κόκκινη γραμμή» είναι μόλις δύο βαθμοί και το πρόγραμμα μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος Γολγοθάς. Συγκεκριμένα ο ΑΟΚ έχει δύο «καυτούς» αγώνες εντός έδρας, με την σκληροτράχηλη Πρέβεζα, που δίνει ρέστα για να σωθεί και με την ΑΕ Λευκίμμης, που διεκδικεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας και δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών. Ενώ και οι τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις του ΑΟΚ δεν είναι καθόλου εύκολες, αφού αντιμετωπίσει ΑΕ Μεσολογγίου και Θύελλα Κατσικά, που παλεύουν για την σωτηρία τους καθώς και τον εκ των διεκδικητών του τίτλου Τηλυκράτη.

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ- 5ος ΟΜΙΛΟΣ

Το πρόγραμμα των 5 τελευταίων αγωνιστικών

9η αγωνιστική (16 Μαΐου)
Θύελλα Κατσικάς – ΑΕ Λευκίμμης
ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου – Αμβρακικός Λουτρού
Τηλυκράτης – ΑΕ Μεσολογγίου
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Αχέρων Καναλακίου
Αναγέννηση Άρτας – Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης
ΟΦ Αγίου Ματθαίου – Παναγρινιακός

Κέρκυρα – ΠΑΣ Πρέβεζα

 

10η αγωνιστική (23 Μαΐου)
ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου – Θύελλα Κατσικάς
ΑΕ Λευκίμμης – Τηλυκράτης
Αμβρακικός Λουτρού – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας
Αχέρων Καναλακίου – Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΣ Πρέβεζα – Παναγρινιακός
Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης – ΟΦ Αγίου Ματθαίου
ΑΕ Μεσολογγίου – Κέρκυρα

 

11η αγωνιστική (26 Μαΐου)
Θύελλα Κατσικάς – Τηλυκράτης
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου
Αναγέννηση Άρτας – Αμβρακικός Λουτρού
Παναγρινιακός – ΑΕ Μεσολογγίου
ΟΦ Αγίου Ματθαίου – Αχέρων Καναλακίου
ΠΑΣ Πρέβεζα – Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης
Κέρκυρα – ΑΕ Λευκίμμης

 

12η  αγωνιστική (30 Μαΐου)
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Θύελλα Κατσικάς
ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου – Αναγέννηση Άρτας
ΑΕ Λευκίμμης – Παναγρινιακός
Αμβρακικός Λουτρού – ΟΦ Αγίου Ματθαίου
ΑΕ Μεσολογγίου – Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης
Αχέρων Καναλακίου – ΠΑΣ Πρέβεζα
Τηλυκράτης – Κέρκυρα

 

13η  αγωνιστική (6 Ιουνίου)
Αναγέννηση Άρτας – Μ. Αλέξανδρος Καστοριάς
Παναγρινιακός – Τηλυκράτης
ΟΦ Αγίου Ματθαίου – ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου
Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης – ΑΕ Λευκίμμης
ΠΑΣ Πρέβεζα – Αμβρακικός Λουτρού
ΑΕ Μεσολογγίου – Αχέρων Καναλακίου
Θύελλα Κατσικάς- Κέρκυρα

 

Η βαθμολογία (8 αγ)

Αχέρων Καναλακίου 19

ΑΕ Λευκίμμης 19

Τηλυκράτης  18

ΟΦΑΜ 16

Κτηνοτροφικός Αστέρας 13*

Αναγέννηση Άρτας 11*

Κέρκυρα 10

Παναγρινιακός 9*

——————————-

Αμβρακικός Λουτρού 8

Θύελλα Κατσικάς 7

ΑΕ Μεσολογγίου 5

Μ. Αλέξανδρος 5*

ΠΑΣ Πρέβεζα 4**

Θύελλα Μοναστηρακίου 4

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: * Έναν αγώνα λιγότερο**Η Πρέβεζα έχει μηδενισμό & – 3 β.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!