Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές των δημοτικών τράβηξαν… κουπί στην αυλή του 7ου Δημοτικού

Με τη συμμετοχή 150 μαθητών – μαθητριών πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (11/6/19) για 12η συνεχόμενη χρονιά οι Αγώνες Εργομέτρων Κωπηλασίας Δημοτικών Σχολείων Κέρκυρας.

Οι αγώνες, που έγιναν στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, συνδιοργανώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κέρκυρας & το ΝΑΟΚ. Σε αυτούς συμμετείχαν έξι Δημοτικά Σχολεία (4o-6o-7o-11o-12o & 14o).Στον προαύλιο χώρο του 7ου Δ.Σ. είχαν τοποθετηθεί έξι εργόμετρα. Τα σχολεία χωρίστηκαν σε 15 ομάδες των δέκα αθλητών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρεις σειρές στην εργομετρική σκυταλοδρομία κωπηλασίας 2000μ (200μ κάθε αθλητής).

Οι ομάδες βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τον χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε το 12ο Δημοτικό Σχολείο, δεύτερη κατετάγη η Β΄ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Τρίτη η Γ΄ομάδα του ίδιου σχολείου (7ο Δ.Σ).

Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ο καθηγητής φυσικής αγωγής & προπονητής κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας Γιώργος Νοταρόπουλος. Ο οποίος σχολιάζοντας τη διοργάνωση υποστήριξε ότι: « Μέσα από τους αγώνες εργομέτρων Δημοτικών Σχολείων, οι μαθητές Δημιουργούν και παρουσιάζουν αυθεντικό πνεύμα Αθλητικής Άμιλλας, Συνεργασίας, Ηθους, Αγάπης και Χαράς για τον Αθλητισμό. Είσαστε όλοι υπέροχοι!Σας ευχαριστούμε!».

Οι παρουσίες

Στους αγώνες ήταν παρών και ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας και παγκόσμιος πρωταθλητής Απόστολος Γκουντούλας, η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Βίλη Τζίβα, ο προϊστάμενος φυσικής αγωγής Αβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Ίσσερης, οι γυμναστές των σχολείων και αθλητές κωπηλασίας του ΝΑΟΚ, οι οποίοι εθελοντικά βοήθησαν στην διεξαγωγή του τουρνουά. Να σημειωθεί ότι οικοδεσπότες ήταν ο διευθυντής Αναστάσιος Γιοβάρθης καθώς και το σύνολο των δασκάλων του 7ου δημοτικού σχολείου, που φρόντισαν να μη λείψει τίποτα από τους διαγωνιζόμενους μαθητές.
(φωτορεπορτάζ Π. Μουρίκης)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!