Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Οι πρωταθλητές της Περιφέρειας στο σκάκι Παίδων-Κορασίδων

Τον Ιούλιο άνοιξε η αυλαία των πανελλήνιων σκακιστικών ατομικών πρωταθλημάτων Παίδων-Κορασίδων ως 8-10-12 & 14 ετών με την διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων ανά Περιφέρεια.

Ενώ, για πρώτη χρονιά φέτος η κατηγορία των νεανικών παίδων κορασίδων ηλικίας έως 16 ετών διοργανώθηκε ανεξάρτητα  με στόχο την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος που θα καλύπτει όλους τις απαιτήσεις των αγωνιστικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι αγώνες για την ανάδειξη πρωταθλητών &   παίδων-κορασίδων (8-10-12 & 14 ετών) στην Περιφέρεια Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, οι οποίοι ταυτόχρονα πήραν και το εισιτήριο πρόκρισης στην τελική φάση, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας στο Ν.Λιμάνι. Σε αυτούς πήραν μέρος 31  αθλητές-τριες (18 αγόρια-13 κορίτσια), με τους Κερκυραίους σκακιστές να αναδεικνύονται πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες:

Κορίτσια

Κ8 Νεφέλη Σαγιά (ΣΠΖ Κερκύρας),

Κ10 Σαββίνα Ανεμογιάννη (ΣΠΖ Κερκύρας),

Κ12 Κέλλυ Σκλαβούνου (ΣΠΖ Κερκύρας),

Κ14 Ζωή Γεωργίου (ΣΠΖ Κερκύρας).

Αγόρια:

Α8 Μάρκος Μερκούρης (ΣΠΖ Κερκύρας),

Α10 Απόστολος Παλαιολόγου (ΣΠΖ Κερκύρας),

Α12 Μαξ-Σίμον Σκέμπρης (ΣΠΖ Κερκύρας)

Α14 Ιωσήφ Μοσχάτ (ΣΠΖ Κέρκύρας).

 

Η τελική φάση στην Πάτρα

Η τελική φάση των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες από 8 – 14 ετών θα διεξαχθούν το χρονικό διάστημα από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα σε αίθουσες των ξενοδοχείων «MY WAY HOTEL & EVENTS» και «ASTIR PALACE HOTEL».

 

Κερκυραϊκή παρουσία στους τελικούς Κ16

Τα φετινά πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν  στην Πάτρα σε αίθουσες του ξενοδοχείου «MY WAY HOTEL & EVENTS» από 2 έως 8 Ιουλίου 2021. Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας συμμετείχε με μία αθλήτρια, την Σαββίνα Ανεμογιάννη, η οποία κατέλαβε την 13η θέση στην κατηγορία της.

 

Τον Σεπτέμβριο το πρωτάθλημα Α Εθνικής

Η Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδος στην τελευταία της συνεδρίαση συζήτησε και για το 48ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ εθνικής που θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους ως εξής: Νότιος Όμιλος (Αθήνα) από 7 έως 12/9/2021 σε αίθουσα του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων και Βόρειος Όμιλος (Θεσσαλονίκη) από 4 έως 9/10/2021, σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής. Η διευθέτηση επιμέρους οργανωτικών θεμάτων θα γίνει από τις εξουσιοδοτημένες επιτροπές που όρισε τον ΔΣ εντός των προσεχών ημερών. Στο πρωτάθλημα Α΄Εθνικής συμμετέχει και η ομάδα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!