Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

 Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση
στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

            Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 23 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.500 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες), ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας “Σχολεία”.

            Ο Δήμος θα βραβεύσει με επαίνους συμμετοχής όλα τα σχολεία για την προσπάθειά τους, ενώ τα σχολεία που διακρίθηκαν θα λάβουν χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες.

            Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Μαραθωνίου, η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου θα βραβεύσει τα πρώτα σχολεία, αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου (Μαράσλειο Μέγαρο).

            Τη βράβευση υποστηρίζουν η ΑΦΗΣ, και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

            Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων έχει σχεδιάσει και πρόκειται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!