Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σ/Κ 1 και 2 Ιουλίου το 18ο φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26η Ιουνίου).
Το Σάββατο στην Κάτω Πλατεία έγινε τουρνουά GRASS XANDBALL με τη συμμετοχή του Κερκυραικού και του ΟΑ Ηγουμενίτσας. Για 2 ώρες 80 αθλητές και αθλήτριες μικρών ηλικιών πήραν μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς και παιχνίδια εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητες τους. Παράλληλα τα παιδιά, την ώρα της απονομής, μαζί με τα μετάλλια και τα κύπελλα σήκωσαν το μήνυμα για ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ χειροκροτούμενα από τους γονείς και τους πολλούς θεατές.


Την Κυριακή στον προαύλιο χώρο του παλιού ψυχιατρείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην τέχνη και τον πολιτισμό. Σε αυτήν το πολυφωνικό παραδοσιακού σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αη Μαθιά υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Άνθη και τη συνοδεία με ακορντεόν του Γιώργου Πρίφτη παρουσιάσε πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών ενώ ο “ΛΑΟΔΑΜΑΣ” με το παιδικό τμήμα του παραδοσιακούς χορούς της Κέρκυρας. Το ΕΣΥΝ έδωσε αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους στο 18ο φεστιβάλ του σε όλα τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού.

Διαβάστε ακόμη:Κέρκυρα: Πνίγηκε στα Μωραΐτικα

 


Ακόμη στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από μαθητές τα έργα με τα οποία έλαβαν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα το ΕΣΥΝ, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας. Για το περιεχόμενο του διαγωνισμού που ήταν αφιερωμένος στην ζωή και τις ιδέες του ΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ μίλησε εκ μέρους της επιτροπής αξιολόγησης των ποιημάτων η φιλόλογος και ποιήτρια Άντζελα Γεωργοτά. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν η Δασκαλοπούλου Ιφιγένεια – Βάσια (1ο βραβείο) από το Μουσικό Λύκειο για το έργο της “ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ”, η Κωνστάντη Έμιλυ (2ο βραβείο) από το Λύκειο Αγρού για το έργο της “ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ”, η Ζερμπιώνη Αγγελική – Μελίνα (2ο βραβείο) από το 1ο Λύκειο για το έργο της “ΑΝΤΙΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ”, ο Μηλιορίζος Συμεών – Σπύρος (3ο βραβείο) από το 1ο λύκειο για το έργο του “ΑΓΑΠΗ – ΕΡΩΤΑΣ – ΠΟΝΟΣ”, η Κουρκούλου Αικατερίνη από το Γυμνάσιο Αγρού για το έργο της “ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΨΥΧΗΣ”, η Κοβάτση Θεοδώρα από το 3ο Λύκειο για το έργο της “ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ” και η Γκιερβατόβσκα Ντομίνικα – Αντριάνα από το Λύκειο Καστελλάνων για το έργο της “Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ”.


Τις βραβεύσεις έκαναν ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας Γιάννης Μπορμπότης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Χρήστος Ράντος και Γιάννης Πελάης, η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Νίκη Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κώστας Ρούσσινος, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ Νίκος Πέρρος, η ταμίας του ΕΣΥΝ Γεωργία Αναγνωστοπούλου και ο επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” Ηλίας Μιχαλαρέας. Στις παραμβάσεις τους αναφέρθηκαν στα ποιητικά αριστουργήματα των παιδιών, στον δημιουργικό ρόλο της τέχνης, στην ανάγκη του να μη υπάρξει συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις αλλά αντίθετα ανάπτυξη αγώνων για μια κοινωνία σαν αυτή που ονειρεύτηκε ο Ντίνος Θεοτόκης.


Θυμίζουμε ότι το 18ο φεστιβάλ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών ξεκίνησε το Σάββατο 10 Ιουνίου με ένα πανέμορφο τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ολύμπου. Συνολικά στις εκδηλώσεις του φέτος πήραν μέρος 13 αθλητικά και 4 πολιτιστικά σωματεία με 500 περίπου παιδιά ενώ το παρακολούθησαν περίπου 1500 γονείς και φίλοι του αντιναρκωτικού κινήματος.
Για μία ακόμη χρονιά το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτέλεσε ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που ανέδειξε τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Παράλληλα έδωσε δυνατότητες ενημέρωσης για τις επικίνδυνες πολιτικές που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά αλλά και αυτές που τα τροφοδοτούν. Τέλος οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έγιναν βήμα διεκδίκησης μέτρων στήριξης της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και κρατικών δομών όπως ο “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, το “ΚΕΘΕΑ” και η “ΔΗΜΟΠ” που βοηθούν στην πρόληψη και την απεξάρτηση.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!