Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ομάδα διαχείρισης κρίσης για τον κορωνοϊό | Έκκληση Υδραίου για τήρηση μέτρων

Ομάδα διαχείρισης κρίσης για τον κορωνοϊό συστήνει  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το πρωί της Παρασκευής, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος ανέφερε ότι η σύσταση της ομάδας γίνεται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Γι’αυτό το λόγο, άλλωστε, την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους φορείς στο Φαληράκι.

Ενημέρωσε ,μεταξύ άλλων, για τις απολυμάνσεις που έχουν γίνει και συνεχίζονται σε δημοτικά κτίρια και έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων προστασίας για το προσωπικό του Δήμου.

Υδραίου:” Κανένα κρούσμα στην Κέρκυρα”

Όσο πιο αυστηρά μέτρα λάβουμε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το και το ποσοστό πρόληψης , επεσήμανε η κα Υδραίου, για να συνεχίζει λέγοντας , ότι ειδικά τώρα που μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα κρούσμα στο νησί.

Έκκληση Υδραίου για τήρηση μέτρων

Ακόμη , η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων , απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό .

“Θα πρέπει να τονίσω ότι οι πολίτες δεν έχουν μόνο ατομική ευθύνη αλλά και κοινωνική. Όταν τονίζεται ότι θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις και να παραμένουμε στα σπίτια μας, αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί απαρέγκλιτα. Και το αναφέρω αυτό, διότι ενώ έκλεισαν τα σχολεία, ενώ δόθηκαν άδειες σε γονείς, βλέπουμε γεμάτες καφετέρειες και πλατείες και συνωστισμό πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους. Δεν είναι αυτή η λογική των μέτρων.Αν λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και λογική και φροντίσουμε λαμβάνοντας μέτρα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.”

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στην εν λόγω σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Παξών, ο διοικητής του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Πυρισβεστικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του Αεροδρομίου, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΕΚΑΒ, του Ερυθμού Σταυρού, της Υπ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Τουρισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, υπηρεσιακοί παράγοντες στον τομέα υγείας του Δήμου, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Επίσης έχουν κληθεί οι Βουλευτές του Νομού μας. Σημειώνεται ότι αναμένεται να συμμετάσχει και η οκταμελής ομάδα εκπροσώπων φορέων του τουρισμού η οποία προέκυψε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την σύσταση ομάδας διαχείρισης τουριστικών κρίσεων υπό την προεδρεία του Αντιδήμαρχου Τουρισμού κ. Παν. Βαρούχα σήμερα το μεσημέρι με την συμμετοχή του συνόλου των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων του νησιού μας.

Βίντεο:

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!