Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία του επίκουρου καθηγητή του Ι.Π. Ιωάννη Πούλιου 29/11 στο “Ιστορικό”

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των Συζητήσεων για το Μουσείο – Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου 2022-223, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Τουρισμού Γιάννη Πούλιου με θέμα: Σχεδιάζοντας «εμπειρίες» σε μουσεία και βιβλιοθήκες: Μοντέλα και πρακτικές από τις επιχειρήσεις στους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η ομιλία θα διεξαχθεί την Τρίτη 29/11 στο 18:00 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72, 2ος όροφος Αίθουσα 2.39.

Η ομιλία πραγματεύεται την διερεύνηση του όρου «μουσειακή εμπειρία», και τον τρόπο που αυτή σχεδιάζεται και προσφέρεται στους επισκέπτες. Αποστολή των μουσείων, σύμφωνα με τον πρόσφατο ορισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, είναι να «προσφέρει ποικίλες εμπειρίες για εκπαίδευση, ψυχαγωγία, προβληματισμό και ανταλλαγή γνώσεων».

Τι είναι, όμως, «εμπειρία»; Και πώς αυτή σχεδιάζεται και προσφέρεται στους επισκέπτες;

Η παρουσίαση προσεγγίζει το θέμα από την σκοπιά της επιχειρηματικής στρατηγικής και διοίκησης. Συγκεκριμένα, εισάγει το «μοντέλο εμπειριών», το οποίο έχει αποδειχτεί επιτυχημένο και σε περιόδους κρίσης, στους πολιτιστικούς οργανισμούς. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε μουσεία και βιβλιοθήκες. Αρχικά, περιγράφεται το εν λόγω μοντέλο –η έννοια της «εμπειρίας», η θεμελιώδης αρχή του μοντέλου και η μεθοδολογία του– και στην συνέχεια διατυπώνονται καλές πρακτικές εφαρμογής του. Τέλος, εξετάζονται τρόποι με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί ο σεβασμός των ιδιαιτεροτήτων του πολιτιστικού αγαθού.

Ο ομιλητής

Ο Ιωάννης Πούλιος εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή στον τομέα της πολιτισμικής διαχείρισης, του τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης στο University College London και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στρατηγικής και διοίκησης επιχειρήσεων στο London Business School. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Αχμενταμπάντ της Ινδίας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και έχει συνεργαστεί με τους διεθνείς οργανισμούς UNESCO και ICCROM.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!