Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πρόγραμμα  “Αντιμετώπισης του σχολικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω των παραστατικών τεχνών” από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα  με τίτλο «αντιμετώπιση του σχολικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω των παραστατικών τεχνών» ξεκίνησε στην περιοχή της Αργολίδας από το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών και Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Ρομά και Ταξιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και επιμορφωτικών συναντήσεων και απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους αυτοδιοικητικούς και μη φορείς.

Στόχος του προγράμματος «Addressing Roma School Segregation through Performing Arts», είναι μεταξύ άλλων, η επαφή και επικοινωνία Ρομά και μη Ρομά κατοίκων, ο καθορισμός πλαισίου και η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη σταδιακή συμπερίληψη του πληθυσμού των Ρομά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην εκδήλωση έναρξης του Προγράμματος ομιλητές/τριες ήταν η Ελένη Τσετσέκου, Επικεφαλής του τμήματος Ρομά και Ταξιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο κ. Μανώλης Ράντης, Πρ. του ΔΣ της Εμπορικής Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Αγ. Βαρβάρας, η κ. Αλεξάνδρα Καραγιάνη, δικηγόρος, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ειδική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», η επιστημονική υπεύθυνη του έργου Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ του Τμ. Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελοποννήσου και η επιστημονική ομάδα του έργου η οποία απαρτίζεται από την κ. Άννα Τσίχλη, μέλος ΕΕΠ Τμ. Θεατρικών Σπουδών του Παν. Πελοποννήσου, την κ. Ιωάννα Τζαρτζάνη, Επίκουρη καθηγήτρια Τμ. Θεατρικών Σπουδών, την κ. Κατερίνα Κωστή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμ. Θεατρικών Σπουδών και την Κερκυραία Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γεωργία (Τζίνα) Γιωτάκη.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!