Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΟ Παξών κληρώθηκε «τύποις» κυπελλούχος ΕΠΣ Κέρκυρας  

Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Παξών θα εκπροσωπήσει την Κέρκυρα στο κύπελλο Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΠΣ Κέρκυρας αναφέρεται ότι «Μετά από σχετική συνεννόησή μας, πραγματοποιήσαμε κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων σωματείων που συμμετείχαν στην ίδια προκριματική φάση του θεσμού. Στη διαδικασία αυτή κληρώθηκε το σωματείο της Α1 κατηγορίας της Ένωσής ΑΟ ΠΑΞΟΙ να μας εκπροσωπήσει στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας». Η ομάδα των Παξών  για πρώτη φορά στην ιστορία της θα εκπροσωπήσει την Κέρκυρα στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.  Να σημειωθεί ότι προπονητής της ομάδας είναι ο παλαιός διεθνής άσος του ΠΑΟΚ Γιώργος Τουρσουνίδης.

Το ιστορικό της κλήρωσης κυπελλούχου

Η  ΕΠΟ, όταν αποφάσισε διακοπή της αγωνιστικής δράσης την τρέχουσα σεζόν σε Γ’ Εθνική και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, λόγω της πανδημίας, υπέδειξε, όπου δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διοργανώσεις, πρωταθλητές & κυπελλούχοι να αναδειχτούν με κλήρωση. Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τα σωματεία, που ήθελαν να κατακτήσουν  τους τίτλους  μέσα στο γήπεδο, ωστόσο οι συνθήκες φέτος είναι ιδιαίτερες.

Η επιλογή της κλήρωσης έγινε γιατί προβλέπεται και από τον ΚΑΠ. Δεν είναι συνηθισμένη τακτική, ωστόσο στο άρθρο 20 για τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων και συγκεκριμένα στις παραγράφους 6β, 7 και 10στ, προβλέπεται ως έσχατη λύση, η δημόσια κλήρωση από τη διοργανώτρια αρχή. Εφόσον φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν είναι δυνατή η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης, στην ΕΠΟ κατέληξαν στη λύση της κλήρωσης. Η ΕΠΣ Κέρκυρας αρχικά είχε απευθυνθεί στις τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης. Μετά την άρνηση Θιναλιακού-ΟΦΑΜ-Αστέρας Πετριτή & Αχιλλέα Νυμφών, συμβουλευόμενη την ΕΠΟ απευθύνθηκε στις ομάδες των προηγούμενων φάσεων, μέχρι που τελικά βρέθηκαν δύο ενδιαφερόμενοι,  Άρης Μέσης και ΑΟ Παξών, που είχαν φτάσει μέχρι τη 2η φάση του κυπέλλου.

Μετά από κλήρωση «τυπικά» κυπελλούχος αναδείχτηκε η ομάδα των Παξών. Να σημειωθεί ότι στο κύπελλο Ελλάδος θα πάρει μέρος και η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, εφόσον εξακολουθήσει να συμμετέχει είτε στο πρωτάθλημα της Super League2 εάν γίνει αναδιάρθρωση, είτε στην Football League, εάν αποφασιστούν υποβιβασμοί από την SL2.

Το κύπελλο Ελλάδος

Στην 1η φάση συμμετέχουν υποχρεωτικά οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ όλης της χώρας, με τις ομάδες, που θα προκριθούν να συμμετέχουν στη 2η φάση. Στην 3η φάση μετέχουν οι 12 νικήτριες της προηγούμενης φάσης και οι ομάδες της Football League. Οι νικήτριες ομάδες αυτής της φάσης προκρίνονται στην 4η μαζί με τις ομάδες της Super League2. Ακολουθεί η 5η φάση, που παίρνουν μέρος οι νικητές της προηγούμενης φάσης καθώς και οι ομάδες της Super League 1, που τερμάτισαν από την 6η έως την 14η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και στην επόμενη φάση (6η φάση) μετέχουν μαζί με τις προκρινόμενες από την προηγούμενη φάση οι «πρωτοκλασάτες» ομάδες της Super League 1. Ακολουθούν η προημιτελική φάση, η ημιτελική και ο ΤΕΛΙΚΟΣ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!